SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA U 2018. GODINI

SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA U 2018. GODINI

Izvezeno je robe u vrednosti od 16188,3 miliona dolara, što čini rast od 15,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period januar-oktobar 2018. godine iznosi:
– 37700,4 miliona dolara – porast od 18,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine;
– 31682,8 miliona evra – porast od 11,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvezeno je robe u vrednosti od 16188,3 miliona dolara, što čini rast od 15,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a uvezeno je robe u vrednosti od 21512,1 miliona dolara, što je za 20,8 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Izvoz robe, izražen u evrima, imao je vrednost od 13603,2 miliona, i to je povećanje od 8,3 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Uvoz robe imao je vrednost od 18079,6 miliona, što predstavlja povećanje od 13,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom je 75,3 odsto i manja je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 79 odsto.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve