STARTUJE YOURJOB PROJEKAT

STARTUJE YOURJOB PROJEKAT

Cilj projekta je da poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada.

Projekat YourJob je međunarodni regionalni projekat povećanja zapošljivosti mladih, koji je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije i Caritasa Austrije. Projekat YourJob je započet u Zrenjaninu, kao jednom od tri grada u Srbiji u kojima se projekat realizuje. Planirano trajanje projekta je tri godine i njime će biti obuhvaćeno oko 300 mladih sa područja Zrenjanina.

Cilj projekta je da poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada.

Korisnici projekta su svi mladi od 15 do 30 godina starosti sa područja Zrenjanina i okoline, a sve aktivnosti na projektu su potpuno besplatne.

Mladima se kroz projekat omogućava da pored sticanja kompetencija za tržište rada, razvijanja poslovnih veština, pohađanja kurseva, plaćene stručne prakse, dobiju i mogućnost da konkurišu za grantove za započinjanje preduzetništva.

Grantovi za pokretanje preduzetništva iznose do 5200 evra za pojedinačnu preduzetničku ideju (konkurisanje za druge dodatne grantove ne predstavlja smetnju) i mogu konkurisati svi mladi od 15 do 30 godina starosti sa područja Zrenjanina.

Način konkurisanja za grant je popunjavanje prijavnog formulara (koji se može dobiti u Inkubatoru za mlade YourJob) i dostavljanjem motivacionog pisma, sa obrazloženjem preduzetničke ideje. Rok za prvi krug konkurisanja je 20. januar.

Povodom objavljenog konkursa za pokretanje preduzetništva se organizuje Infosesija ,,Kako do bespovratnih sredstava za pokretanje (socijalnog) preduzetništva”. Infosesija će se održati 17. januara u Kulturnom Centru, u maloj sali, sa početkom u 18 časova. Ulaz je besplatan.

Pozivaju se svi zainteresovani na infosesiju ,,Kako do bespovratnih sredstava za pokretanje (socijalnog) preduzetništva”. Tokom infosesije zainteresovani će se upoznati sa načinima konkurisanja za grantove, pokušati sebe da prepoznaju kao preduzetnika, utvrdiiti šta je to preduzetništvo i zašto je dobro da preduzetništvo ima socijalnu komponentu.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve