ZA SVAKOG NOVOZAPOSLENOG RADNIKA POSLODAVCI DOBIJAJU 200.000 DINARA

ZA SVAKOG NOVOZAPOSLENOG RADNIKA POSLODAVCI DOBIJAJU 200.000 DINARA

Opština Žitište raspisala je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta u 2018. godini. Ove subvencije dodeljuju se privatnim pravnim licima i preduzetnicima radi zapošljavanja nezaposlenih lica koja se vode na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, ispostave u Žitištu. 

Opština Žitište raspisala je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta u 2018. godini. Ove subvencije dodeljuju se privatnim pravnim licima i preduzetnicima radi zapošljavanja nezaposlenih lica koja se vode na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, ispostave u Žitištu. Visina subvencije iznosi 200.000 dinara po novozaposlenom licu.

 

Kako se navodi u javnom pozivu, poslodavac kome se dodeljuju sredstva mora biti registrovan najmanje tri meseca pre datuma podnošenja zahteva, i to na teritoriji opštine Žitište, ili da ovde ima registrovanu poslovnu jednicu ili da poseduje poslovni prostor, bez obzira na delatnost kojom se bavi.

 

Poslodavac koji ostvari pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mesta dužan je da zaključi ugovor o radu sa nezaposlenim licem, na neodređeno vreme, sa punim radnim vremenom, u trajanju od najmanje 12 meseci od dana zasnivanja radnog odnosa i da izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, u skladu sa zakonom.

 

Prioritet pri dodeli subvencije imaće poslodavac koji zapošljava lice iz kategorije teže zapošljivih, i to dugoročno nezaposlena lica, odnosno one koji su nezaposleni duže od godinu dana, radnike bez kvalifikacija ili niskokvalifikovane, višak zaposlenih, osobe sa invaliditetom, Rome, izbegla i raseljena lica, povratnike po sporazumu o readmisiji, mlade do 30 godina, starije od 50 godina, žene i ruralno stanovništvo, žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima i korisnike novčane socijalne pomoći.

 

Odluku o dodeli subvencije poslodavcima donosi predsednik opštine, uz prethodno mišljenje Lokalnog saveta za zapošljavanje, i to na svakih sedam dana od dana raspisivanja do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

 

Zahtevi za dodelu subvencija, zajedno sa biznis planom, podnose se u dva primerka, na pisarnici Opštinske uprave Žitište, neposredno, ili putem pošte na adresu Opštine Žitište.

IZVOR: Portal Zrenjaninski

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve