ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO OVE GODINE PET MILIONA DINARA

ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO OVE GODINE PET MILIONA DINARA

I ove godine su iz gradskog budžeta obezbeđena sredstva za ekonomsko osnaživanje žena. Ukupno je za ovu namenu izdvojeno 5 miliona dinara.

 Foto: Pixabay

I ove godine su iz gradskog budžeta obezbeđena sredstva za ekonomsko osnaživanje žena. Ukupno je za ovu namenu izdvojeno 5 miliona dinara.

Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250.000 dinara i to za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

Visina odobrenih sredstava utvrđuje se na osnovu dostavljenog predračuna/predugovora od dobavljača/prodavca/izvođača radova, odnosno ugovora o zakupu poslovnog/proizvodnog prostora. Bespovratna sredstva se odobravaju u visini do 75 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i slično, odnosno do 75 odsto visine sredstava za obezbeđenje troškova zakupa poslovnog/proizvodnog prostora.

Opšti cilj Programa je podsticanje razvoja preduzetništva i održivog ekonomskog razvoja. Specifični ciljevi programa su:

– podrška preduzetništvu žena;

– povećanje broja privrednih subjekata;

– podrška početnicima za počinjanje samostalnog poslovanja;

– podsticanje zapošljavanja;

– povećanje konkurentske sposobnosti.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u 2022. godini, nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog/proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog/proizvodnog prostora.

Pravo za podnošenje prijava na osnovu Programa na Javni poziv imaju mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice, koje kumulativno ispunjavaju sledeće uslove:

– da je vlasnik žena sa najmanje 51 odsto udela u istom, odnosno u kojem je žena odgovorno lice za poslovanje i upravljanje (direktor) upisana u APR-u,

– da su registrovani na teritoriji grada Zrenjanina,

– da su osnovani ne ranije od 01.09.2020. godine,

– da su pozitivno poslovali u 2021. godini (iskazao neto dobitak);

– da nad njima nije pokretnut stečajni postupak ili postupak likvidacije,

– da su izmirili sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa,

– da im nije izrečena pravosnažna mera zabrane obavljanja delatnosti,

– da za iste namene nije konkurisao za bespovratna sredstva koja potiču iz javnih sredstava po nekom drugom programu državne pomoći ili iz drugih izvora finansiranja.

– da u bilo kom periodu u toku dve uzastopne fiskalne godine zaključno sa danom donošenja odluke o dodeli bespovratnih sredstava, nije primio dozvoljenu de minimis državnu pomoć čija bi visina zajedno sa traženim sredstvima prekoračila iznos od 23.000.000,00 dinara;

Finansijska pomoć se odobrava kao jednokratna i bespovratna.

Grad Zrenjanin raspisuje javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava, koji se objavljuje na sajtu Grada Zrenjanina http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi i oglasnoj tabli Gradske uprave grada Zrenjanina. Rok za podnošenje prijava iznosi 30 dana od dana javnog oglašavanja na zvaničnom sajtu grada Zrenjanina u delu predviđenom za javne oglase i konkurse.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve