ZNAČAJ INTERNET PREZENTACIJE

ZNAČAJ INTERNET PREZENTACIJE

Prema rezultatima istraživanja o indeksu digitalne vitalnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u 2017. godini, mikro preduzeća koja imaju svoju zvaničnu internet prezentaciju godišnje ostvaruju čak 110 000 evra veći prihod, te profit veći za 10.500 evra, od onih koji nemaju web stranicu. 

Prema rezultatima istraživanja o indeksu digitalne vitalnosti mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u 2017. godini, koje su sproveli istraživačka kuća GfK i analitička kompanija Mineco Computers, mikro preduzeća koja imaju svoju zvaničnu internet prezentaciju godišnje ostvaruju čak 110 000 evra veći prihod, te profit veći za 10.500 evra, od onih koji nemaju web stranicu. Takođe, ova preduzeća u proseku imaju i jednog zaposlenog više, objavio je nedavno portal e-kapija.
Kod malih preduzeća, uspešnost poslovanja još više ide u prilog onima koji imaju svoje internet prezentacije, odnosno sajtove.

Polovina ipak bez sajtova
Bez obzira na to što su verovatno preduzetnici svesni da ako ih nema na internetu, kao i da ne postoje, isto istraživanje je pokazalo da skoro polovina mikro i malih preduzeća ni na jedan način digitalno ne komunicira sa svojim klijentima ili potrošačima.
Veliki procenat preduzeća, pokazalo je isto istraživanje, a prenela e- kapija, umesto sajta odlučio se da se prezentuje na Fejsbuk stranici.
Iako zvuči jednostavnije ili čak i prijemčivije, jer su “svi na Fejsbuku”, stručnjaci tvrde da ovakav vid prezentacije nije dovoljan. Fejsbuk može biti dobar za komunikaciju, ali nikako za predstavljanje. Bilo koji posao koji nema web stranicu propušta koristi koje donosi jedan od najmoćnijih marketinških alata koji preduzetniku stoji na raspolaganju.

Naći će vas samo na internetu
Svim preduzetnicima je od životne važnosti da ih neko pronađe.
Danas će vas pronaći samo ako imate prezentaciju na internetu.
Jer, u današnje vreme kad je nekom potrebna usluga ili neki proizvod, prvo će potražiti pomoć na internetu. Ako vas nema tamo, ima drugih. Nisu dobri kao vi, nisu im cene povoljne kao vaše, sve to ne vredi, ako tom kom ste potrebni ne “iskočite”.

 

Možete biti veći ako ste pametni
Mnogi se kod kreiranja prezentacije svog biznisa, plaše da će to biti skupo. Prvo, te troškove sada već morate da ukalkulišete a drugo, i ne mora da bude jako skupo.
Saveti iskusnijih kažu, da je za izradu veb sajta i kreiranje fejsbuk stranice, bolje angažovati profesionalca nego nekog ko će da vam učini.
Jer, u slučaju da se sajt programira profesionalno i ako vam to uradi neko ko poznaje internet, ta će vam znanja omogućiti da se u pretraživaču pojavite ispred mnogo većih kompanija.To je još jedan dokaz da je izrada web stranice od ključnog značaja baš za mala preduzeća.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve