ZRBIZNET U POTPUNOSTI OPRAVDAO OČEKIVANJA PARTNERA

ZRBIZNET U POTPUNOSTI OPRAVDAO OČEKIVANJA PARTNERA

Privredna manifestacija ZrBizNet imala je i posebnu kategoriju učesnika. U pitanju su partneri, čiji su značaj i uloga u samoj manifestaciji veliki. Ove godine ZrBizNet zbog pandemije korona virusa nije održan. Prilika je sada da o prethodnim manifestacijama i njihovom značaju za privredu i poslovanje regiona kao i o njihovoj ulozi i efektima kažu partneri na ZrBizNet-u u prethodnim godinama.

Privredna manifestacija ZrBizNet imala je i posebnu kategoriju učesnika. U pitanju su partneri, čiji su značaj i uloga u samoj manifestaciji veliki.

 

Ove godine ZrBizNet zbog pandemije korona virusa nije održan. Prilika je sada da o prethodnim manifestacijama i njihovom značaju za privredu i poslovanje regiona kao i o njihovoj ulozi i efektima kažu partneri na ZrBizNet-u u prethodnim godinama.

 

Pre dve godine, 2018., partner privredne manifestacije bila je Societe Generale banka. O tome, šta je za SOCGEN značilo učešće na manifestaciji, govori Miljan Lazarević, direktor zrenjaninske filijale.

 

  • Te 2018. godine, na ZrBizNet-u učestvovali smo kao Societe generale banka. Prošle godine, zbog promene statusa i imena, nismo. Da podsetim, Societe generale banka sada posluje kao OTP banka. Dobro smo procenili da je naše učešće na jednoj ovakvoj manifestaciji vrlo korisno za banku. Najviše korisiti bilo je od neformalnih sastanaka sa privrednicima i preduzetnicima Zrenjanina i okoline. Korisni su bili i sastanci i posete našim klijentima koji su bili prisutni na manifestaciji. Takođe, prilika je to i da se uspostave kontakti sa potencijalnim klijentima banke, kaže Lazarević. Više od polovine onoga što mi radimo vezuje se za posete klijentima tako da je ZrBizNet bio odlična prilika da na jednom mestu obiđemo postojeće i eventualno nađemo nove klijente. Žao mi je samo što nije bilo više privrednika na sajmu, jer je to odlična prilika i za njih.

 

Pandemija Covid19 onemogućila je održavanje ZrBizNet-a. Uticala je ne samo na poslovanje privrede nego i banaka.

 

  • Pandemija je uticala tako što su sve banke počele opreznije da pozajmljuju novac privredi a uglavnom se koriste linije koje garantuje država. Retko koja banka sada finansira investicije. U Zrenjaninu nemamo značajnije probleme u naplati potraživanja i nadamo se da ih nećemo ni imati. Nismo smanjivali obim poslovanja od kada je proglašena pandemija, jer OTP grupacija želi mesto broj 1 u Srbiji, kaže Lazarević.

 

Iako efekti učešća na manifestacijama kao što je ZrBizNet ne mogu da se kvantitativno izmere, Lazarević kaže da je učešće 2018. godine itekako bilo opravdano i da je imalo efekta. O budućnosti manifestacija kao što je ZrBizNet, Lazarević smatra da će ovakve manifestacije sigurno naći svoje mesto nakon pandemije ali da treba ići više u pravcu organizovanja webinara, konferencija koje traju dva, tri dana.

 

Jedan od pouzdanih partnera na ZrBizNet-u bila je i Unicredit banka.

 

  • Najbitniji i najvažniji deo naše prodajne aktivnosti je upravo direktan kontakt sa potencijalnim klijentom, gde se na otvoren način, kroz direktnu komunikaciju, dolazi do samih odgovora o klijentovim potrebama sa jedne strane, i nas kao savetnika sa druge. Prisustvo na manifestacijama kao što je ZrBizNet to nam je omogućilo na najbolji način, poručuju iz Unicredit banke. Na privrednoj manifestaciji ZrBizNet učestvovali smo dve godine i imali smo povećanje klijentske baze sto u biznis sektoru, kako kod privatnih tako i kod fizičkih lica.

 

Zasada, u Unicredit banci nisu osetili posledice pandemije Covid19.

 

  • Nismo zasada osetili velike negativne promene u samom poslovanju. Nadamo se da će tako i ostati i da će najave i prognoze o broju i stopi nezaposlenosti biti pogrešne, kažu u Unicredit banci.

 

Što se tiče budućnosti privredno sajamskih manifestacija kakav je ZrBizNet, u Unicredit banci se nadaju da će se, po smirivanju situacije sa pandemijom, i manifestacije ovog tipa vratiti.

 

  • Iskreno, nadamo se i verujemo da će se situacija sa pandemijom smiriti, tačnije da ćemo se sledeće godine okupiti na sajmu i da će sve ovo biti samo jedan deo istorije koji ćemo pamtiti i koji će biti daleko iza nas. Uključeni smo u velikoj meri u online predavanja, sastanke, obuke, ali naš je stav da je živa reč, živ čovek ipak mnogo boljii efikasniji način komuniciranja. Manifestacije imaju veliki značaj i verujemo da će se u nekom obliku organizovati u budućnosti, smatraju u Unicredit banci.

 

Da se ove godine održao ZrBizNet, u Unicredt banci imali bi šta da ponude.

 

  • U skladu sa ovom godinom najveći akcenat banke su svakako alternativni kanali komunikacije u smislu m banking-a, e banking-a, a uvek aktuelni kreditni proizvodi ni ove godine ne bi izostali iz naše ponude koja je zaista konkurentna na tržištu, kažu u Unicredit-u.

 

 

 

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve