Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

PRIVATNI POSAO BIO MI JE LOGIČAN IZBOR

05.01.2022

Grad Zrenjanin prvi put je prošle godine iz gradskog budžeta izdvojio sredstva za podršku ženema preduzetnicama.

Na javni poziv stiglo je mnogo prijava a 12 preduzetnica sa najboljim biznis planovima podržano je sredstvima u iznosu od 80 do 200 000 dinara za nabavku opreme, mašina i repromaterijala.

Jedna od žena preduzetnica kojoj su odobrena sredstva je Ana Velemir iz Zrenjanina.

Ana je vlasnica firme Create&Cut i bavi se izradom lampi i dekoracija od drveta.

Ana je u preduzetništvo ušla svojom odlukom a na tu odluku uticala je i činjenica da je i odrasla ali i živi u preduzetničkom ambijentu.

- Po struci sam vaspitačica, priča Ana Velemir svoju preduzetničku priču. Radila sam u svojoj struci ali je to zahtevalo putovanje i odsustvovanje od porodice. Zato sam odlučila da počnem sopstveni biznis. To mi je izgledalo kao logičan izbor jer su moji roditelji privatnici a privatnim poslom se bavi i moj suprug, kaže Ana.

Odlučila se za posao u kom će njena kreativnost doći do izražaja.

- Bavim se izradom i dekoracijom ukrasnih lampi od drveta. Dizajn biramo mi ili radimo po želji kupaca. Izrađujemo, zasada, lampe u tri veličine, u različitim bojama, a posebno interesovanje kupci su pokazali za dečije lampe, koje dekorišemo na poseban način. Iako radim tek nešto više od godinu dana, moja su iskustva vrlo dobra. Izabrala sam posao u kom može da do izražaja dođe moja kreativnost a tržište je dobro reagovalo, tako da sam zasada vrlo zadovoljna. Nije mi teško da radim ono što volim a i ostane mi vremena za porodicu, posebno za dvoje dece, kaže Ana Velemir i dodaje da će joj odobrena sredstva pomoći da svoj posao podigne na viši nivo.