Preduzetničke priče

28.06.2023.

SRĐAN KARANOVIĆ: KAKO SAM NAPRAVIO KOZJI SIR

Da je za dodatnu zaradu a možda i osnovnu, potrebno malo znanja, malo učenja, malo istraživanja, ideja i malo više rada govori primer Srđana Karanovića.
Detaljnije
10.05.2023.

RECEPT ZA USPEH JE MNOGO RADA I PODRŠKA PORODICE

Kako sada stvari stoje, ova bi godina za voćare mogla biti jedna od boljih. Kad je godina dobra za voćare, dobra je i za proizvođače voćnih rakija.
Detaljnije
26.04.2023.

PREPELIČIJA JAJA – IZVOR ZDRAVLJA I POTENCIJALNE ZARADE

Neki od proizvođača vide šansu i u proizvodnji i plasmanu prepeličijeg mesa, pogotovo od kada u gradu ima više gostiju sa Dalekog istoka.
Detaljnije
12.04.2023.

DAMJANOVI IZ ORLOVATA: OD SEMENA DO TEGLE

Porodica Damjanov iz Orlovata povrtarstvom i ratarstvom bavi se više od četiri decenije. Jedna je generacija počela, udarila temelje a druga nastavila, proširila, modernizovala i na neki način, finalizovala.
Detaljnije
05.04.2023.

ANĐELINE LJUBIČICE

Anđela, učenica završnog razreda Poljoprivredne škole u Zrenjaninu, godinama se bavi gajenjem afričkih ljubičica.
Detaljnije
29.03.2023.

STRAHINJINO CARSTVO OD DRVETA

On je Strahinja Spasojević a od drveta može da napravi sve. Ono što ga izdvaja od nekih drugih jeste to što kod izrade predmeta od drveta nikada ne koristi metalne delove a trudi se da i šrafova ima koliko god je moguće manje i koristi ih samo kad su zaista neophodni.
Detaljnije
01.03.2023.

DOMAĆEG MAKA SVE MANJE

Jan Sojak iz Padine jedan je od većih proizvođača maka u okolini a i samo selo u opštini Kovačica, nastanjeno pretežno Slovacima, spada u najveće proizvođače maka u Banatu.
Detaljnije
22.02.2023.

IZAZOVI ORGANSKE PROIZVODNJE: NEMA OZBILJNIJE PODRŠKE A DO KUPACA SE TEŠKO STIŽE

Rade Maljković iz Banatskog Karađorđeva skoro se pola veka bavi organskom proizvodnjom žitarica. Od pre deset godina ima i registrovano gazdinstvo.
Detaljnije
08.02.2023.

DUG JE PUT OD NJIVE DO KOTLIĆA

Mlevena crvena paprika, slatka, ljuta, dimljena neizostavan je začin i obavezan dodatak u gotovo svim jelima.
Detaljnije
26.01.2023.

MAJIN SVET LEPOTE, DUGO SANJANI I DOSANJANI SNOVI

Maya svet lepote, kozmetički je salon o kome je njegova vlasnica Maja Trifunjagić sanjala godinama. Sanjala, jer je to posao kojim je želela da se bavi celog života. Studio za negu lica i tela otvoren je oktobra 2019.
Detaljnije
11.01.2023.

U UGOSTITELJSTVU JE VAŽNO PRATITI TRENDOVE

Klub Specchio omiljeno je mesto mladih ali i onih malo starijih Zrenjaninaca i gostiju iz okoline. Ko želi dobru zabavu, kvalitetnu uslugu, odličnu atmosferu, jednom rečju vrhunski prvod bar je jednom posetio ovaj klub.
Detaljnije
10.08.2022.

SOPSTVENI POSAO JE ODGOVORNOST I SLOBODA

Ivona je sa svojim suprugom Radivojem otvorila licenciranu organizaciju socijalne zaštite za pružanje usluga pomoći u kući deci, odraslim i starim licima. Za Zrenjanin je ovo nešto potpuno novo – „Aurora Vita“ prva je licencirana organizacija ovog tipa u gradu.
Detaljnije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve