Poslovni anđeo

Pripremljeni saveti iz oblasti prava i finansija. Ukoliko niste nasli odgovor koji vama može pomoći, pišite nam.
Finansijski saveti

KAKO SE “SAMOOPOREZIVATI” KOD PRIMLJENIH UPLATA IZ INOSTRANSTVA

03.02.2021.
Kao što je svima već poznato jedna od nekoliko neizbežnih stvari u životu je svakako plaćanje poreza. Za svaki oblik rada potrebno je platiti porez državi, samim tim isto pravilo vazi i za freelancing poslove.
Detaljnije
Pravni saveti

OBAVEZE PRIVREDE PO NOVOM ZAKONU O ARHIVSKOJ GRAĐI I ARHIVSKOJ DELATNOSTI

02.02.2021.
Narodna Skupština Republike Srbije usvojila je 24. januara 2020. godine Zakon o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti kojim se uređuje sistem zaštite arhivske građe i dokumentarnog materijala bez obzira na oblik u kome oni nastaju, kao i uslovi i način korišćenja arhivske građe, ali i organizacija, delatnost i nadležnost arhiva u Republici Srbiji.
Detaljnije
Pravni saveti

TEST SAMOSTALNOSTI PREDUZETNIKA – PRIMENA OD MARTA 2020. GODINE

03.03.2020.
Ideja Zakonodavca da uvede test je da se na bazi određenih kriterijuma utvrdi da li osoba kod nalogodavca radi kao preduzetnik ili obavlja poslove koje bi u redovnom toku obavljalo zaposleno lice. Mnogi poslodavci izbegavaju zasnivanje radnog odnosa, već svojim zaposlenima otvaraju preduzetničke radnje.
Detaljnije
Pravni saveti

INFORMATIVNI TEKST U VEZI SA MUZIČKIM DINAROM

20.02.2019.
Osnov za plaćanje naknade je imovinsko prava autora koji ima pravo na ekonomsko iskorišćavanje svog dela, kao i dela koje je nastalo preradom njegovog dela. Za svako iskorišćavanje autorskog dela od strane drugog lica autoru pripada naknada. Autoru i proizvođaču fonograma, koji je strano lice, priznaju se prava predviđena ovim zakonom na osnovu međunarodnog ugovora […]
Detaljnije
Finansijski saveti

Kaznene odredbe

26.04.2018.
Sankcije za kršenje Zakona o poreskom postupku i administraciji, prema izmenama koje stupaju na snagu 28.04.2018. godine. 
Detaljnije
Finansijski saveti

Brisanje privrednog subjekta iz APR-a

26.04.2018.
Saznajte pod kojim se uslovima vrši brisanje privrednog subjekta iz APR-a, u skladu sa izmenjenim Zakonom o poreskom postupku i administraciji
Detaljnije
Finansijski saveti

Odlaganje plaćanja dugovnog poreza

26.04.2018.
Poreska uprava može, na pismeni i obrazloženi zahtev poreskog obveznika, u celosti ili delimično, odložiti plaćanje dugovanog poreza pod sledećim uslovima.
Detaljnije
Finansijski saveti

Opomena za plaćanje poreza i naplata poreza prinudnim putem

26.04.2018.
Poreska uprava može, pre dospelosti poreske obaveze, odnosno pre izdavanja opomene, poreskom obvezniku da pošalje podsetnik pisanim ili elektronskim putem, kao i sms porukom, odnosno na drugi način, kada je to moguće, da poresku obavezu plati o dospelosti, odnosno da dospelu, a neplaćenu poresku obavezu, sa kamatom obračunatom u skladu sa zakonom, plati u roku […]
Detaljnije
Finansijski saveti

Nova pravila podnošenja izmenjene poreske prijave i povraćaja PDV-a

26.04.2018.
Izmene zakona o poreskom postupku i administraciji donose novitete prilikom podnošenja izmenjene poreske prijave i povraćaja PDV-a.
Detaljnije
Finansijski saveti

NOVA PRAVILA PORESKOG POSTUPKA – Mere privremene zabrane obavljanja delatnosti

26.04.2018.
U kojim slučajevima poreski inspektor izriče poreskom obvezniku zabranu vršenja delatnosti prema izmenjenom Zakonu o poreskom postupku i administraciji?
Detaljnije
Finansijski saveti

Budućnost ne možete predvideti, međutim možete je planirati!

06.02.2018.
Kako na vreme obezbediti bezbrižan, lagodan i miran finansijski nezavisan život u starosti – trećoj životnoj dobi, kroz programe štednje i životnog osiguranja?
Detaljnije
Finansijski saveti

Tokovi gotovine – upravljanje obrtnim sredstvima

19.12.2017.
Planiranje novčanih tokova – gotovine
Detaljnije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve