Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

ZA POČETAK JE NAJVAŽNIJA PODRŠKA

16.03.2022

 Foto: Pexels

Svetlana Stankov iz Stajićeva jedna je od žena preduzetnica čiji je biznis plan podržan na konkursu koji je prošle godine prvi put organizovala gradska uprava.

Svetlana je prošle godine osnovala svoju preduzetničku radnju TIP TOP 2021, čija je osnovna delatnost održavanje poslovnih prostora i kuća.

- Rekla bih da sam preduzetnica početnica, priča Svetlana Stankov. Zaista sam na samom početku ali planovi su mi ambiciozni i verujem da ću ih vremenom i uz racionalno ponašanje i ostvariti. Za sada sam se ograničila na održavanje poslovnih prostora, kaže Svetlana.

U privatne vode Svetlana se, kaže, upustila na sugestiju i uz veliku podršku svog momka.

- Ideju sam imala neko vreme ali sad vidim da nisam imala dovoljno hrabrosti. Zato mi je podrška koju sam dobila da počnem pravi vetar u leđa. To mislim i za sredstva koje sam dobila na konkursu. Sve to meni je bilo važno da startujem i za sada se nisam pokajala, kaže Svetlana.

Sam proces registrovanja firme tekao je bez problema i relativno brzo.

- Nije ni komplikovano a nije ni teško registrovati firmu, kaže Svetlana. Ono što je meni sada problem, a to je sigurno tako i svima koji počinju privatni posao, je kako da širim posao a nisam sigurna u finansije.

Jer, kako kaže Svetlana, zasada ima posla dovoljno za sebe. Volela bi i ima ideju da posao proširi, ali to bi značilo i novo zapošljavanje a sadašnje finansije joj to ne garantuju.

- Za sada sam jedina zaposlena u firmi. Imam dovoljno posla za sebe. Volela bih da povećam broj klijenata kao i da proširim posao na održavanje individualnih objekata. Vidim da postoji prostor za tako nešto ali to bi zahtevalo da zaposlim još nekog. U ovom trenutku mi za to, mislim, nedostaje, hrabrosti. Velika je to odgovornost zaposliti nekog, izdvajanja nisu mala. Ne bih volela da nekog zaposlim a da ne mogu da ga plaćam. Ipak, verujem da ću to moći da uradim za nekoliko meseci, kaže Svetlana.