BIZNIS VESTI – “SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA U 2018. GODINI”

BIZNIS VESTI – “SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA U 2018. GODINI”

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period januar-decembar 2018. godine iznosi 45109,0 miliona dolara, što je porast od 15,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, odnosno 38189,8 miliona evra, što je porast od 10,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period januar-decembar 2018. godine iznosi 45109,0 miliona dolara, što je porast od 15,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, odnosno 38189,8 miliona evra, što je porast od 10,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom je 74,3 odsto i manja je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine.

Posmatrano regionalno, najveće učešće u izvozu Srbije imao je Region Vojvodine 34,7 odsto a sledi Beogradski region, 26,7 odsto.

Najveće učešće u uvozu Srbije imao je Beogradski region 46,1 odsto a sledi Region Vojvodine sa 29,4 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve