BIZNIS VESTI – “AKTIVNOSTI CENTRA ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU”

BIZNIS VESTI – “AKTIVNOSTI CENTRA ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU”

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije do kraja godine obezbediće digitalnu strategiju za 40 kompanija, prvenstveno malih i srednjih, kao i fondove i modele finansiranja.

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije do kraja godine obezbediće digitalnu strategiju za 40 kompanija, prvenstveno malih i srednjih, kao i fondove i modele finansiranja, a planira se i početak implementacije tehnoloških rešenja, saopštili su iz Privredne komore Srbije.

Nakon formiranja Centra za digitalnu transformaciju, sledeći koraci su obezbeđivanje fondova za subvencionisanje privrede, kao i utvrđivanje stepena digitalizovanosti i povezivanje sa nosiocima tehnologija. Zadatak Centra jeste da pruži podršku privrednicima, pre svega, malim i srednjim preduzećima, u pronalaženju adekvatnih modela finansiranja i subvencionisanja za sprovođenje digitalizacije. Cilj je umrežiti sve one koji poseduju znanje, tehnologiju i instrumente radi što brže i efikasnije digitalne transformacije privrede.

Rezultati istraživanja Centra za digitalnu transformaciju PKS pokazuju da od 340 malih i srednjih preduzeća u Srbiji, u sektoru poljoprivrede, metalskom i sektoru usluga, oko 60 odsto nema digitalnu strategiju, dok preostalih 40 odsto ima digitalnu strategiju koja se uglavnom svodi na nabavku računara i korišćenje pojedinih oblika poslovne digitalne komunikacije.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve