BIZNIS VESTI – DIGITALIZACIJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA JOŠ UVEK JE IZAZOV

BIZNIS VESTI – DIGITALIZACIJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA JOŠ UVEK JE IZAZOV

Profesor Ekonomskog fakulteta Đorđe Mitrović rekao je na konferenciji “Digitalna transformacija 2019 u praksi”, da u Srbiji 28 odsto stanovništva ne koristi računar, dok je u EU taj procenat sveden na ispod 10 odsto.

Profesor Ekonomskog fakulteta Đorđe Mitrović rekao je na konferenciji “Digitalna transformacija 2019 u praksi”, da u Srbiji 28 odsto stanovništva ne koristi računar, dok je u EU taj procenat sveden na ispod 10 odsto, preneo je portal Ekapija.
– Trenutna ulaganja u investicije i IKT opremu su svega oko 80 evra po glavi stanovnika, a u Evropskoj uniji to iznosi i 800 evra. Svi ti pokazatelji govore da nemamo dovoljno visoke stope rasta u ovom sektoru – dodao je Mitrović.

 

Direktor Centra za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić rekao je, na istoj konferenciji, da problem vidi u tome što više od 60 odsto predzeća nema nikakav plan za digitalizaciju:
– Ostalih 45 odsto imaju neki plan, ali se on u 90 odsto slučajeva svodi na softver, hardver i komunikaciju putem mejla.

 

Direktor inicijative Digitalna Srbija Nebojša Đurđević rekao je da je u sektoru malih i srednjih preduzeća preostalo dosta posla, jer kod njih ne postoji dovoljan stepen koršćenja digitalnih tehnologija za transformaciju poslovnih modela i poslovanja.

 

Dodao je da nedostaje saradnja akademske i istraživačke zajednice i privrede kako bi se inovacije primenjivale, piše Ekapija.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve