BIZNIS VESTI – FOLKSVAGEN I DALJE BROJ JEDAN U EVROPI

BIZNIS VESTI – FOLKSVAGEN I DALJE BROJ JEDAN U EVROPI

Evo 10 najprodavanijih modela u Evropi – podaci za juli 2022. (avgust se još računa) – od desetog mesta do prvog, kako je to posložio portal B92.

 Foto: Pixabay

Planirate da kupite novi automobil. Kako da budete u trendu?

Evo 10 najprodavanijih modela u Evropi – podaci za juli 2022. (avgust se još računa) – od desetog mesta do prvog, kako je to posložio portal B92.

Kia Sportage

Da, jedan korejski auto je među deset najprodavanijih u Evropi, i to SUV, a nije onaj najjeftiniji, Hyundai Bayon.

Novi Sportage se prodaje kao lud, protekle godine je ovaj automobil bio na 37. mestu (podaci za celu 2021.), a ove godine na lestvici najprodavanijih stalno napreduje. U 2022. već je prodato preko 80.000 primeraka.

Opel Corsa

To je već ono što smo mogli očekivati. Automobil je godinama veoma popularan u flotnim prodajama i među privatnim kupcima, a sada ima i atraktivnu električnu verziju.

Zanimljivo, Corsa B je imala pet karoserijskih verzija, trenutna generacija ima jednu, sledeća neće imati nijednu, jer je neće biti. Prodaja u julu – 14 hiljada primeraka, od početka godine 102 hiljade vozila.

Volkswagen Golf

Dugogodišnji lider je pao na osmo mesto. Ili je to samo privremeno? Ili ovakav rezultat proizilazi kao posledica da već ima toliko modela u ponudi Volkswagena da ljudi jednostavno izaberu nešto alternativno Golfu? Do sada, u 2022. godini, isporučeno je 103.200 Golfova.

Hyundai Tucson

Sada su već dva korejska SUV-a u prvih deset na evropskoj listi bestselera.

Prodaja u prvih sedam meseci 2022. dostigla je 91 hiljadu primeraka.

Fiat 500

Reč je o fenomenu malenog, urbanog automobila koji se godinama dobro prodaje jer izgleda sjajno i odlično služi u gradskim uslovima.

Ove godine već 93.000.

Dacia Duster

Dacia Duster je u top-5 najprodavanijih automobila u Evropi u julu!

Prodato je 14.920 vozila, a ukupno 88.000 od početka godine.

Toyota Yaris

Yaris se odlično prodaje. Možete ga voziti po gradu, možete ići i na duže putovanje – automobil je stvarno svestran.

Prodaja ove godine iznosi 91 hiljadu primeraka sa jasnim trendom pada, verovatno zbog pojave još atraktivnijeg Yarisa Cross.

Peugeot 208

Jedini Peugeot na listi, ali među prva tri automobila. Zasad je jedini na listi koji je u 2022. ukupno prodat u preko 120 hiljada primeraka.

Iako je u julu pao na 3. mesto, vjerovatno će 2022. zauzeti lidersku poziciju, najviše zahvaljujući prodaji u Francuskoj.

Dacia Sandero

Sandero svakako ima svoje adute, osim pristupačne cijene. Dostupan je sa automatskim menjačem, ima živahni 1.0 TCe motor i izgleda kao znatno skuplji automobil, ali za manje novca.

Do sada je prodato 113.000. automobila u 2022., u julu više-manje koliko i Peugeot 208, odnosno preko 16 hiljada.

Volkswagen T-Roc

Više nije Golf, ali njegov povišeni pandan je lider julske liste u Evropi. Od početka godine 105 hiljada komada Volkswagena T-Roc, pa je naravno lider i u segmentu krosovera.

U julu je značajno skočila prodaja T-Roca, na 19.130 primeraka, piše portal B92.

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve