BIZNIS VESTI – “JAVNO-PRIVATNA PARTNERSTVA U SRBIJI”

BIZNIS VESTI – “JAVNO-PRIVATNA PARTNERSTVA U SRBIJI”

U Srbiji su odobrena 62 projekta javno-privatnog partnerstva (JPP) od kojih je 27 ugovoreno i to u ukupnoj vrednosti od 1,86 milijardi evra, prema podacima časopisa “Biznis i finansije”.

U Srbiji su odobrena 62 projekta javno-privatnog partnerstva (JPP) od kojih je 27 ugovoreno i to u ukupnoj vrednosti od 1,86 milijardi evra, objavio je časopis “Biznis i finansije”.

Od kada je osnovana Komisija za javno- privatno partnerstvo 2012. godine, u Srbiji je predato više od 8.000 predloga projekata JPP sa ili bez elemenata koncesije.

U većini slučajeva predloge su podnele lokalne samouprave ili javna preduzeća u njihovom vlasništvu. U Zrenjaninu su odobrena dva projekta Javno komunalnom preduzeću “Gradska toplana” a još jedan čeka mišljenje komisije – javno privatno partnerstvo sa elementima koncesije za gradske apoteke.

Svega četiri javna ugovora su potpisana od 2012. kada je donet Zakon o JPPK do početka 2015. godine, usled nedostatka podzakonskih akata, razumevanja koncepta ovakve saradnje i nedostatka kapaciteta medju javnim partnerima, navodi “Biznis i finansije”.

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve