BIZNIS VESTI – “KONTINUIRANI RAST DVA LOKALNA TRGOVINSKA LANCA”

BIZNIS VESTI – “KONTINUIRANI RAST DVA LOKALNA TRGOVINSKA LANCA”

Dva zrenjaninska trgovinska lanca pozicionirali su se na mapi Srbije, kako po učešću u u ukupnim prihodima tako i po učešću u ukupnoj površini na tržištu maloprodaje hrane, pića i duvanskih proizvoda. 

Dva zrenjaninska trgovinska lanca, “Gomex” i “Persu” pozicionirali su se na mapi Srbije, kako po učešću u u ukupnim prihodima tako i po učešću u ukupnoj površini na tržištu maloprodaje hrane, pića i duvanskih proizvoda. Analizu tržišta uradila je Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

I jedan i drugi trgovinski lanac iz našeg grada po oba parametra pokazuju rast iz godine u godinu.

“Gomex” u ukupnom prihodu učestvuje sa 2,17 odsto a “Persu” sa 1,07, pokazuje analiza.

Što se tiče površina maloprodajnih objekata, “Gomex” na teritoriji Srbije zauzima 2,49 odsto a “Persu” 1,37. Na teritoriji Vojvodine, situacija je drugačija: tu “Gomex” u ukupnom prihodu učestvuje sa 7,59 odsto a “Persu” sa 4,14. Najviše tržišta u Srbiji po oba parametra zauzima lanac “Idea”, “Roda” “Merkator”.

Inače, analiza je pokazala da potrošač u maloprodajnim objektima prosečno godšnje potroši oko 60 000 dinara – najviše u Beogradu. Prosečan račun iznosi 455 dinara.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve