BIZNIS VESTI – NOVE EKO-TAKSE ZA FIRME I DOMAĆINSTVA

BIZNIS VESTI – NOVE EKO-TAKSE ZA FIRME I DOMAĆINSTVA

Srbija je utvrdila tri kategorije firmi-zagađivača koji će shodno veličini preduzeća plaćati ekološku taksu od 5.000 do dva miliona dinara godišnje, dok će građani plaćati fiksni iznos od 1.200 dinara.

Srbija je utvrdila tri kategorije firmi-zagađivača koji će shodno veličini preduzeća plaćati ekološku taksu od 5.000 do dva miliona dinara godišnje, dok će građani plaćati fiksni iznos od 1.200 dinara, piše Blic a prenosi portal Kamatica.

Propisano je da su veliki zagađivači rudarske kompanije, drvnoprerađivačke firme, kao i preduzeća koja obrađuju tekstil, plastiku ili meso.

Srednja grupa zagađivača su uzgajivači stoke, prerađivači voća, povrća, proizvođači mleka i sladoleda, dok su mali zagađivači trgovci na veliko i malo.

Navedene tri kategorije su dodatno podeljene na velika, srednja, mala i mikro preduzeća. Uredba se primenjuje od ovog meseca, dok će taksa fizičkim licima, domaćinstvima koji se greju na čvrsta goriva, od januara naplaćivati fiksna taksa.

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve