BIZNIS VESTI – “NOVINE ZA PAUŠALCE”

BIZNIS VESTI – “NOVINE ZA PAUŠALCE”

Preduzetnicima paušalcima u drugoj polovini godine slede novine i to pet novih pravila, ukoliko predloge Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) usvoji Koordinaciono telo Vlade za suzbijanje sive ekonomije.

Preduzetnicima paušalcima u drugoj polovini godine slede novine i to pet novih pravila, ukoliko predloge Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) usvoji Koordinaciono telo Vlade za suzbijanje sive ekonomije, prenosi televizija N1. Iz NALED-a predlažu izmene jer je sistem zastareo i nefunkcionalan.
Prvi predlog je da se odlučivanje o tome ko može biti paušalac automatizuje.
Izmena se odnosi i na to da bi limit od šest miliona dinara trebalo prilagoditi prema delatnostima. NALED smatra da treba razmotriti da li sve delatnosti koje se trenutno vode kao paušalci treba i dalje da imaju to pravo.
Još jedna od novina je i automatizacija izrade rešenja Poreske uprave o visini poreza i doprinosa, kako bi se izbegla subjektivna procena poreskog inspektora. Predlog je i da se uplate poreza i doprinosa vrše u celokupnom iznosu na jedan račun, a da se zatim vrši njihova raspodela između Poreske uprave, RFZO i PIO fonda, prenosi N1.
U Srbiji, prema podacima Poreske uprave, posluje okvirno 116 800 paušalaca. Prema delatnostima, najviše je taksista, oko 12 500, slede pravni poslovi sa 10 000 paušalaca, frizeri kojih ima oko 7500, programeri ,njih oko 7000 i konsultanti kojih ima oko 5500, navodi N1.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve