BIZNIS VESTI – “PEČAT ZVANIČNO VAN UPOTREBE”

BIZNIS VESTI – “PEČAT ZVANIČNO VAN UPOTREBE”

Privreda od početka ovog meseca više nema obavezu da koristi pečat.

Privreda od početka ovog meseca više nema obavezu da koristi pečat, ali ga neke institucije i dalje traže. Zbog toga Kancelarija za IT i e-Upravu poziva privrednike da na mejl adresu ukidanje.pecata@gov.rs prijave ukoliko im neko traži da koriste pečat. A od novembra će pokrenuti i sajt na kojem će i preko odgovarajuće internet forme, privredni subjekti moći da postave pitanja ili pritužbe koji se odnose na ukidanje pečata, preneli su mediji.

Do sada je stiglo 40 prijava privrednika, koji su se uglavnom žalili da im mobilni operateri, banke i pojedine ekspoziture pošte traže da pečatiraju dokumenta. Na 28 predmeta je uspešno odgovoreno, za pet je zatražena dopuna, dok se za sedam predmeta sprema odgovor.

Jedan od najvećih simbola birokratije – pečat, od 1. oktobra je i zvanično otišao u istoriju.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve