BIZNIS VESTI – SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA U JANUARU 2020. VIŠA ZA 6,8 ODSTO U ODNOSU NA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE

BIZNIS VESTI – SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA U JANUARU 2020. VIŠA ZA 6,8 ODSTO U ODNOSU NA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u  januaru ove godine iznosi 3503,9 miliona dolara, što je porast od  6,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u  januaru ove godine iznosi 3503,9 miliona dolara, što je porast od  6,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U ervima spoljnotrgovinska razmena iznosi 3153,7 miliona evra, što je porast od  9,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvezeno je robe u vrednosti od 1493,1 miliona dolara, što čini rast od 9,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a uvezeno je robe u vrednosti od 2010,8 miliona dolara, što je za 5 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Izvoz robe, izražen u evrima, imao je vrednost od 1343,6 miliona, što je povećanje od 12,4 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Uvoz robe imao je vrednost od 1810,1 miliona, što predstavlja povećanje od 7,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Deficit iznosi 517,7 miliona dolara, što čini smanjenje od 5,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Izražen u evrima, deficit iznosi 466,5 miliona, što je smanjenje od 3 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Pokrivenost uvoza izvozom je 74,3 odsto i veća je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 71,3 odsto.

 

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve