BIZNIS VESTI – “SVE VEĆA PRIMENA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE”

BIZNIS VESTI – “SVE VEĆA PRIMENA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE”

Evropski parlament usvojio je izveštaj o veštačkoj inteligenciji i robotici.

Evropski parlament usvojio je izveštaj o veštačkoj inteligenciji i robotici kojim podstiče države članice da podižu osvešćenost o prednostima upotrebe robota u svakodnevnom životu, ali upozorava i da je potrebna njihova primena u skladu sa etičkim načelima kako se ne bi narušilo pravo građana na privatnost i kako se njihovi lični podaci ne bi koristili bez prethodnog odobrenja.

U izveštaju se navodi da se veštačka inteligencija može primeniti u različitim sektorima u kojima je standardizacija od velike važnosti, kao što su pametna proizvodnja, robotika, autonomna vozila, virtuelna stvarnost, analiza podataka kao i u sektoru zdravstva i pružanju pomoći.

 

Foto: Pixabay

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve