BIZNIS VESTI – “ZABELEŽEN NAJVEĆI PRIVREDNI RAST U POSLEDNJIH DESET GODINA”

BIZNIS VESTI – “ZABELEŽEN NAJVEĆI PRIVREDNI RAST U POSLEDNJIH DESET GODINA”

Period stabilnog privrednog rasta se nastavlja, u celini ekonomski pokazatelji su dobri, a izuzetak je samo avgustovski pad industrijske proizvodnje od 4,3 odsto međugodišnje.

Period stabilnog privrednog rasta se nastavlja, u celini ekonomski pokazatelji su dobri, a izuzetak je samo avgustovski pad industrijske proizvodnje od 4,3 odsto međugodišnje. Privredni rast najveći je u poslednjih deset godina, a prati ga brzo razduživanje prema inostranstvu tako da se javni dug smanjuje. Rast prometa u maloprodaji prati rast zarada. Bolji je saldo platnog računa nego u istom periodu prošle godine, jer će deficit biti manji pet odsto što je vrlo dobar rezultat, ocenio je Ivan Nikolić, urednik biltena „Makroekonomske analize i trendovi” (MAT) na predstavljanju novog broja, a prenose mediji.

Koordinator ovog biltena, Stojan Stamenković, smatra da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti na nivou od 4,2 odsto, koliko je procenio i Međunarodni monetarni fond, ali da će naredne godine da padne na 3,5 odsto, što je takođe projekcija ove međunarodne finansijske institucije.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve