BIZNIS VESTI – “ZABELEŽEN NAJVEĆI PRIVREDNI RAST U POSLEDNJIH DESET GODINA”

BIZNIS VESTI – “ZABELEŽEN NAJVEĆI PRIVREDNI RAST U POSLEDNJIH DESET GODINA”

Period stabilnog privrednog rasta se nastavlja, u celini ekonomski pokazatelji su dobri, a izuzetak je samo avgustovski pad industrijske proizvodnje od 4,3 odsto međugodišnje.

Period stabilnog privrednog rasta se nastavlja, u celini ekonomski pokazatelji su dobri, a izuzetak je samo avgustovski pad industrijske proizvodnje od 4,3 odsto međugodišnje. Privredni rast najveći je u poslednjih deset godina, a prati ga brzo razduživanje prema inostranstvu tako da se javni dug smanjuje. Rast prometa u maloprodaji prati rast zarada. Bolji je saldo platnog računa nego u istom periodu prošle godine, jer će deficit biti manji pet odsto što je vrlo dobar rezultat, ocenio je Ivan Nikolić, urednik biltena „Makroekonomske analize i trendovi” (MAT) na predstavljanju novog broja, a prenose mediji.

Koordinator ovog biltena, Stojan Stamenković, smatra da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti na nivou od 4,2 odsto, koliko je procenio i Međunarodni monetarni fond, ali da će naredne godine da padne na 3,5 odsto, što je takođe projekcija ove međunarodne finansijske institucije.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve