BIZNIS VESTI – “ZABELEŽEN RAST BROJA PRIVREDNIH DRUŠTAVA I PREDUZETNIKA”

BIZNIS VESTI – “ZABELEŽEN RAST BROJA PRIVREDNIH DRUŠTAVA I PREDUZETNIKA”

U prva četiri meseca, osnovano je 3044 privredna društva i 11318 preduzetnika, za 4 odsto više privrednih društava i za 10 odsto više preduzetnika u odnosu na isti period prošle godine.

U prva četiri meseca, osnovano je 3044 privredna društva i 11318 preduzetnika, za 4 odsto više privrednih društava i za 10 odsto više preduzetnika u odnosu na isti period prošle godine (2924 privrednih društava i 10283 preduzetnika), pokazuju najnovji podaci Agencije za privredne registre.

U istom periodu, iz Registra privrednih subjekata izbrisano je 827 privrednih društava i 7647 preduzetnika, za oko 3 odsto manje društava i oko 12 odsto više preduzetnika u odnosu na isti period prošle godine (855 privrednih društava i 6836 preduzetnika).

 

Trenutno, u Srbiji je registrovano 131520 privrednih društava i 245800 preduzetnika. Broj registrovanih privrednih društava je od početka godine porastao za 1798, a preduzetnika je za 3706 više u odnosu na kraj 2017. godine.
Među novoosnovanim preduzetnicima, najviše je registrovano za obavljanje delatnosti: računarsko programiranje (904), delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta (735), konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem (551)…

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve