BIZNIS VESTI – “ZNAČAJ PROPISA U KREATIVNOJ INDUSTRIJI”

BIZNIS VESTI – “ZNAČAJ PROPISA U KREATIVNOJ INDUSTRIJI”

Za opstanak kreativne industrije suštinski je važno da se donesu propisi čija primena će biti beskompromisna.

Za opstanak kreativne industrije, u kojoj u Srbiji posluje više od 20 000 privrednih subjekata i koja sa prihodima većim od 2,15 milijarde evra čini 7,5 odsto domaćeg BDP-a, suštinski je važno da se donesu propisi čija primena će biti beskompromisna, piše e-kapija.

Zato je za opstanak kreativnih industrija važno da država donese dobre propise i da ih pošteno i dosledno primenjuje. Ni tu, kako kažu ekonomisti, ni za koga ne bi smeo da bude “besplatan ručak”, pa stoga ne bi smelo da se bez ovlašćenja emituje i kopira nečija muzika, da se kopira u fotokopirnici i slično, piše e-kapija.

O važnosti kreativne industrije danas svedoči i podatak da u Hrvatskoj kreativna industrija ima veći doprinos od turizma.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve