ITALIJANSKI PROFESOR LUIĐINO BRUNI NA FAKULTETU U ZRENJANINU

ITALIJANSKI PROFESOR LUIĐINO BRUNI NA FAKULTETU U ZRENJANINU

U petak, 7. decembra 2018. sa početkom u 12.45 časova na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu održaće se predavanje na temu „Ekonomija zajedništva u kontekstu društvene i socijalne odgovornosti“.

U petak, 7. decembra 2018. sa početkom u 12.45 časova na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu održaće se predavanje na temuEkonomija zajedništva u kontekstu društvene i socijalne odgovornosti“.

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u saradnji sa međunarodnim udruženjem ekonomije zajedništva organizuje predavanje profesora Luiđina Brunija na temu „Ekonomija zajedništva u kontekstu društvene i socijalne odgovornosti“. Predavanje će obuhvatiti pojam i značaj ekonomije zajedništva, socijalno preduzetništvo, kao i ekološki menadžment. Na predavanju će biti prisutni i preduzetnici iz zemlje i inostranstva koji u svom poslovanju primenjuju principe ekonomije zajedništva. Neki od prisutnih preduzetnika će nakon predavanja profesora Brunija podeliti svoja iskustva iz sveta biznisa.

Luiđino Bruni (Askoli Pičeno, 1966) je ekonomista i istoričar ekonomske misli, širokog spektra sa interesovanja među kojima izdvajamo filozofiju i ekološki menadžment. Jedan je od glavnih teoretičara i promotera ekonomije zajedništva i civilne ekonomije. Redovan je profesor Političke ekonomije na Univerzitetu Lumsa u Rimu i vanredni profesor Ekonomije i etike na Univerzitetu Sofija u Lopjanu. Jedan je od urednika International Review of Economics (IREC, Springer), napisao je brojne knjige i radove, prevedenih na desetine jezika, uključujući i nagrađivanu Civil Happiness: Economics and Human Flourishing in Historical Perspective and The Economy of Communion.

Ekonomija zajedništva (EZ) je model savremenog poslovanja čiji je osnov razumevanje jedinstva stvaranja dobara i težnje da se ljudska osoba stavi u centar poslovanja.Projekat Ekonomije zajedništva nastaje 1991. u Brazilu kao odgovor na ogromnu ekonomsku nejednakost između bogatih i siromašnih. Cilj projekta je osnivanje preduzeća kojima će se upravljati u duhu nove „kulture davanja“ koja pre svega podrazumeva otvorenost i pažljivost na potrebe osoba oko nas. Obično se posmatra kao suprotna u odnosu na kapitalističku ekonomiju, tj. suprotna je „kulturi posedovanja“.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve