Izmene oblika i sadržaja znaka zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno

Izmene oblika i sadržaja znaka zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno

Izmene se odnose na oblik i sadržaj znaka zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno

Podsećamo Vas na važne izmene Pravilnika o obliku i sadržaju znaka zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno u određenom prostoru, načinu isticanja tih znakova, obrascu izveštaja o povredi zabrane pušenja, vrsti potrebnih dokaza o pušenju i načinu na koji se oni prikupljaju i na koji se utvrđuje prisustvo duvanskog dima u prostoru u kome je pušenje zabranjeno, kao i o obrascu za naplatu novčane kazne na licu mesta („Sl. glasnik RS“, br. 73/2010 i 89/2017).

 

Izmene se odnose na oblik i sadržaj znaka zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno. Novi izgled i sadržaj ovih oznaka nalaze ispod u crno-beloj varijanti i u boji.

 

Podsećamo da se znak zabrane pušenja ističe se na svim ulaznim vratima svakog zatvorenog radnog i javnog prostora, kao i drugog prostora u kome je zabranjeno pušenje, u skladu sa Zakonom, kao i na vidnim mestima unutar radnih i javnih prostora, odnosno unutar svakog pojedinačnog radnog i javnog prostora (kancelarija, kabinet, soba i dr.).

 

Detaljnije informacije možete pročitati ovde.

 

Ovom prilikom ističemo i da su Zakonom o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kojim su uređene mere ograničenja upotrebe duvanskih proizvoda radi zaštite stanovništva od izlaganja duvanskom dimu, kontrola zabrane pušenja i nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, predviđene i novčane kazne za prekršaj ako ne sprovede odredbe Zakona, i to:

 

za pravna lica: od 500.000 do 1.000.000 dinara

za odgovorno lice u pravnom licu: od 30.000 do 50.000 dinara

za preduzetnike: od 300.000 do 500.000 dinara

 

Po našim saznanjima, inspekcije će uskoro kontrolisati da li su u poslovnim objektima postavljene nove oznake zabrane pušenja i znaka da je pušenje dozvoljeno, pa je veoma važno da ih što pre postavite.

 

Izvor: Unija poslodavaca Vojvodine

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve