IZMENE ZAKONA O RADU

IZMENE ZAKONA O RADU

Dana, 25. decembra 2017. godine, stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radu

Dana, 25. decembra 2017. godine, stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radu („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 113/2017).

Ovim izmenama, uvedene su nove obaveze za poslodavce, pojedine postojeće obaveze su precizirane, a novčane kazne za određene prekršaje povećane.

Kada je reč o novim obavezama, poslodavci su sada dužni da prijave zaposlenog i drugo radno angažovano lice na obavezno socijalno osiguranje najkasnije pre stupanja ovih lica na rad, iz kog razloga više ne postoji mogućnost naknadne prijave. Takođe, predviđena je i obaveza poslodavca da vodi dnevnu evidenciju o prekovremenom radu zaposlenih, pri čemu nisu date detaljne smernice u vezi sa samim načinom vođenja iste.

U pogledu preciziranja postojećih odredaba Zakona, sada je predviđeno da je poslodavac dužan da sprovede postupak dostavljanja upozorenja o postojanju razloga za otkaz ugovora o radu na isti način, kao i u slučaju dostavljanja rešenja o otkazu ugovora o radu.

Izvor: Unija poslodavaca Srbije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve