JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MIKRO I MALIM PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I PREDUZETNICIMA ZA SUBVENCIONISANjE IZDATAKA ZA NABAVKU MAŠINA ILI OPREME ILI SOFTVERA ILI ZA STICANjE NEMATERIJALNE IMOVINE U 2019. GODINI

JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MIKRO I MALIM PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I PREDUZETNICIMA ZA SUBVENCIONISANjE IZDATAKA ZA NABAVKU MAŠINA ILI OPREME ILI SOFTVERA ILI ZA STICANjE NEMATERIJALNE IMOVINE U 2019. GODINI

Pokrajinski sekretarijat dodeljuje bespovratna u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 dinara mirko i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina ili opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine radi jačanja konkurentnosti privrednih subjekata, povećanja obima proizvodnje, te povećanja ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva u AP Vojvodini putem investiranja u sredstva za rad i proizvodnju.

 

CILJ

Pokrajinski sekretarijat dodeljuje bespovratna u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 dinara mirko i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina ili opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine radi jačanja konkurentnosti privrednih subjekata, povećanja obima proizvodnje, te povećanja ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva u AP Vojvodini putem investiranja u sredstva za rad i proizvodnju.
Javni konkurs predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

 

NAMENA I VISINA SREDSTAVA SREDSTAVA

Sredstva se odobravaju po principu refundacije, a namenjena su za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina ili opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine u 2019. godini (u daljem tekstu: osnovna sredstva) i to:
(a) koja su kupljena, isporučena i isplaćena (kumulativno) u celosti u periodu 07. avgusta 2018. godine do dana raspisivanja Konkursa, ili
(b)koja će biti kupljena, isporučena i isplaćena (kumulativno) u celosti najkasnije u roku od 30 dana od zaključenja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava.

VISINA SREDSTAVA SREDSTAVA

Visina odobrenih sredstava utvrđuje se na osnovu dostavljenog računa-otpremnice ili ugovora-otpremnice sa dobavljačem/prodavcem i izvoda računa iz banke o plaćanju istog ili na osnovu priloženog predračuna ili ponude ili (pred)ugovora sa dobavljačem/prodavcem.

Refundirani iznos sredstva odobrava se prema vrsti osnovnog sredstva:
 Mašine ili oprema – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 300.000,00 dinara do najviše 2.000.000,00 dinara, odnosno do 50% od fakturne (kupovne) vrednosti bez PDV i bez zavisnih troškova nabavke s tim da minimalna vrednost jedne mašine ili pojedinačnog komada opreme ne može biti manja od 70.000,00 dinara bez PDV;
 Softver – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 100.000,00 dinara do najviše 500.000,00 dinara, odnosno do 50% od fakturne (kupovne) vrednosti, bez PDV i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije i obuke za korišćenje;
 Nematerijalna imovina – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 300.000,00 dinara, odnosno do 50% ugovorene cene za sticanje nematerijalne imovine bez PDV i drugih izdataka.

Iznos odobrenih sredstava može biti manji od iznosa traženih sredstava.

 

PRAVO I USLOVI UČEŠĆA NA KONKURSU

Pravo da konkurišu imaju privredna društva, zadruge i preduzetnici koji imaju sedište ili registrovani ogranak na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a u registar Agencije za privredne registre (u daljem tekstu: APR) upisani su najkasnije do 01. juna 2018. godine i to:
1. pravna lica, registrovana u APR-u kao privredna društva ili zadruge, koja su prema finansijskim izveštajima za 2018. godinu, razvrstana na mikro ili mala pravna lica i
2. preduzetnici koji vode dvojno ili prosto knjigovodstvo.

Učesnik na Konkursu može podneti samo jednu prijavu za jednu namenu (nabavka mašina ili nabavka opreme ili nabavka softvera ili sticanje nematerijalne imovine).
Uslovi za učešće na Javnom konkursu propisani su Pravilnikom o dodeli bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina ili opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine u 2019. godini (u daljem tekstu: Pravilnik). Pravilnik se preuzima na www.spriv.vojvodina.gov.rs

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA, KRITERIJUMI ZA DODELU SREDSTAVA I DONOŠENJE ODLUKE

Potrebna dokumentacija, kriterijumi za dodelu sredstava, donošenje odluke i druga pitanja od značaja za Konkurs propisana su Pravilnikom.

NAČIN I ROK DOSTAVLJANJA PRIJAVE

Prijava na Konkurs (popunjen obrazac prijave sa pripadajućom dokumentacijom) dostavlja se u zatvorenoj koverti na adresu:

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam,

Bulevar Mihajla Pupina 16,

21000 Novi Sad,

sa naznakom na licu koverte: „NE OTVARATI – Prijava na Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina ili opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine u 2019. godini“, poštom
ili lično predajom pisarnici pokrajinskih organa uprave (na gornju adresu) u vremenu od 9 do 14 časova.

Rok za podnošenje prijava je 11. april 2019. godine.

1. INFORMACIJE O PREUZIMANJU DOKUMENTACIJE U ELEKTRONSKOJ FORMI
Tekst Konkursa, obrazac prijave i Pravilnik o dodeli mogu se preuzeti sa internet adrese: www.spriv.vojvodina.gov.rs

2. KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE
Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam putem telefona 021/487 4072 svakog radnog dana, od 10.00 do 14.00 časova.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve