NOVI BEČEJ, SEČANJ I NOVA CRNJA U TREĆOJ GRUPI PO RAZVIJENOSTI

NOVI BEČEJ, SEČANJ I NOVA CRNJA U TREĆOJ GRUPI PO RAZVIJENOSTI

Agencija za privredne registre objavila je Mapu Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja, na kojoj su prikazane informacije o ulaganjima države, privrednom razvoju i privrednim potencijalima, sa polugodišnjim podacima za 2022. godinu.

 Foto: Pixabay

Agencija za privredne registre objavila je Mapu Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja, na kojoj su prikazane informacije o ulaganjima države, privrednom razvoju i privrednim potencijalima, sa polugodišnjim podacima za 2022. godinu.

Podaci na Mapi pokazuju da su realizatori podsticaja regionalnog razvoja u prvom polugodištu 2022. godine realizovali sredstva podsticaja u značajnom obimu. Ukupni podsticaji u prvoj polovini tekuće godine realizovani su u iznosu od 88,8 milijardi dinara, pri čemu se 71,7 milijardi ili 80,7odsto odnosi na bespovratna sredstva, koja su za 14,8 odsto veća u odnosu na isti period prethodne godine.

Najveći deo ukupno realizovanih podsticaja usmeren je privredi, i to privrednim društvima i preduzetnicima 49 milijardi, što je 55,1 odsto i poljoprivrednim gazdinstvima 14,1 milijardi, što je 15,8 odsto.

Značajan iznos podsticaja dat je i institucijama iz oblasti obrazovanja i nauke, u koje je uloženo 16,1 milijardi ili 18,2 odsto ukupno realizovanih podsticaja.

Prema nameni ulaganja oko 83 odsto ukupno realizovanih podsticaja (73,7 milijardi dinara) usmereno je u: saobraćajnu infrastrukturu (23,5 milijardi dinara); obrazovanje, nauku, kulturu i sport (19,1 milijardi), podsticanje proizvodnje (17 milijardi), kao i u podsticanje poljoprivrede (14,1 milijardi dinara). Ulaganje u navedene oblasti povećano je za 39,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

I podaci za srednji Banat u dobrom delu se slažu sa globalnim podacima.

Sečanj

Prema proceni, u Sečnju živi 11 226 stanovnika. I Sečanj, kao i ostale opštine srednjem Banatu, baš kao i grad Zrenjanin, beleži pad stanovnika.

Zaposlenih je 3 044 a nezaposlenih 1 324. Najviše nezaposlenih je sa srednjom stručnom spremom i kvalifikovanih radnika, najmanje visokokvalifikovanih, samo 2. Zato na evidenciji ima 38 nezaposlenih sa fakultetskom diplomom.

Prosečna plata u prošloj godini u Sečnju je bila 53 773 dinara.

U opštini posluje 102 privredna društva, novoosnovanih je 6 a ugašeno su 2 prviredna društva. U Sečnju posluje 271 preduzetnik, prošle godine novih je bilo 22 a prestalo je da radi 11.

Nova Crnja

Nova Crnja je opština sa najmanje stanovnika, prema proceni tek ih je 8 900. Zaposleno je 2 239 a nezaposleno 1 154. Samo je jedan visokokvalifkovani radnik bez posla ali njih 32 ima završen fakultet ali ne i posao. Najviše nezaposlenih je, kao i u ostalim opštinama, sa srednjom stručnom spremom i kvalifikacijom.

Prosčena plata je 55 209 dinara.

U opštini posluje 71 privredno društvo, novih je 1 a ugašeno 1. Radi i 155 preduzetnika, novih je 11 a ugašeno ih je 5.

Novi Bečej

Novi Bečej ima 21 896 stanovnika, prema proceni a koliko stvarno, znaće se kada se saopšte podaci sa poslednjeg popisa.

Zaposlenih je 6 169 a nezaposlenih 1 536. Prosečna plata je 52 880 dinara, najmanja u srednjem Banatu.

I u Novom Bečeju samo je 4 lica sa visokom kvalifikacijom bez posla a najviše ih je na evidenciji sa srednjom stručnom spremom. Sa visokom stručnom spremom nezaposleno je 58 Novobečejaca.

Na teritoriji opštine posluje 140 privrednih društava, novih je dva a ugašeno 4.

Zato u Novom Bečeju ima čak 500 preduzetnika, novih 35 a ugašenih 24.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve