POMEREN JE ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA REFUNDACIJU PDV-A NA 30. SEPTEMBAR 2020. GODINE

POMEREN JE ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA REFUNDACIJU PDV-A NA 30. SEPTEMBAR 2020. GODINE

U “Službenom glasniku RS”, broj 87/2020 objavljen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV i o načinu i postupku refakcije i refundacije PDV kojim je pomeren rok za dostavljanje zahteva za refakciju PDV na 30. septembar 2020. godine.

U “Službenom glasniku RS”, broj 87/2020 objavljen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV i o načinu i postupku refakcije i refundacije PDV kojim je pomeren rok za dostavljanje zahteva za refakciju PDV na 30. septembar 2020. godine za sledeća lica:

strane obveznike – za refakciju PDV za dobra i usluge nabavljene u Republici Srbiji u 2019. godini;

humanitarne organizacije – za refakciju PDV za dobra nabavljena u Republici Srbiji u 2019. godini;

tradicionalne crkve i verske zajednice – za refakciju PDV za dobra i usluge nabavljene u Republici Srbiji ili izvršen uvoz dobara u Republiku Srbiju u kalendarskom tromesečju april – jun 2020. godine;

diplomatska i konzularna predstavništva i međunarodne organizacije – za refakciju PDV za dobra i usluge nabavljene u Republici Srbiji ili izvršen uvoz dobara u Republiku Srbiju u kalendarskom tromesečju april – jun 2020. godine.

Svi ostali propisani rokovi za podnošenje zahteva za refakciju PDV ostali su nepromenjeni.

Detaljno o postupku podnošenja zahteva za refakciju PDV za strane obveznike i humanitarne organizacije pisali smo u časopisu Revizor broj 14/2020.

Izvor: Informativno poslovni centar

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve