PORAST ZAGAĐENJA SUMPOR DIOKSIDOM U ZRENJANINU I ELEMIRU

PORAST ZAGAĐENJA SUMPOR DIOKSIDOM U ZRENJANINU I ELEMIRU

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, Zrenjanin i Elemir spadaju u gradove koji imaju najveće aerozagađenje u odnosu na parametre koji se prate.

Institut za javno zdravlje Srbije objavio je godišnji izveštaj o kvalitetu vazduha za teritoriju cele države.

Prema podacima Instituta, Zrenjanin i Elemir spadaju u gradove koji imaju najveće aerozagađenje u odnosu na parametre koji se prate.

Među prva tri mesta sa najvišom godišnjom vrednošću sumpor dioksida su Elemir i Zrenjanin. Veća koncentracija sumpor dioksida zabeležena je samo u Boru.

U analizi “Batuta” ističe se da je trend porasta zagađenja sumpor-dioksidom zapažen u Elemiru, Zrenjaninu i Šapcu. Rastući linearni trend zagađenja ambijentalnog vazduha sumpor-dioksidom u Zrenjaninu, Elemiru i Šapcu je po tipu visokog nagiba.

Što se tiče čađi u vazduhu, Elemir i Zrenjanin takođe su u samom vrhu mesta sa najvećom koncentracijom ovog zagađivača. Ipak, koncentracija čađi manja je nego prethodnih godina, i na godišnjem nivou nisu prekoračene granične vrednosti.

Najveće koncentracije čađi u Elemiru i Zrenjaninu izmerene su u januaru i februaru, odnosno u mesecima grejanja.

 

Foto: Pexels

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve