PROGRAM PREKVALIFIKACIJE ZA IT TRAJE DO 17. SEPTEMBRA – OBUKA ZA JUNIOR PROGRAMERE

PROGRAM PREKVALIFIKACIJE ZA IT TRAJE DO 17. SEPTEMBRA – OBUKA ZA JUNIOR PROGRAMERE

Prijave kompanija za aktuelni Program prekvalifikacije za IT traju do 17. septembra, nakon toga će moći da se prijave kandidati, a ovakvi programi pokazali su se važni, jer pomažu u tome da se nadoknadi manjak IT kadra u zemlji.

Prijave kompanija za aktuelni Program prekvalifikacije za IT traju do 17. septembra, nakon toga će moći da se prijave kandidati, a ovakvi programi pokazali su se važni, jer pomažu u tome da se nadoknadi manjak IT kadra u zemlji, kaže direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Vlada Srbije i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, započeli su nedavno novi krug Programa Prekvalifikacije za IT namenjen zaposlenima, koji će usled epidemiološke situacije u zemlji i svetu u potpunosti biti sprovede onlajn.

U ovom krugu prekvalifikacija moći će da učeštvuje oko 200 kandidata, kaže Jovanović za Tanjug.

– Ovo je nastavak dobre prakse koja se sprovodi od 2017. godine, koja je nastala kao odgovor na rastuću potrebu IT sektora Srbije za junior programerima. S obzirom na to da će se obuke sprovoditi onlajn, otvara se mogućnost učešća polaznicima širom Srbije – dodaje Jovanović.

Kompanije treba da ponude onlajn obuke za četiri programska jezika – Java, Java script, PHP i Python.

– Pružaoci obuka će moći da apliciraju za sprovođenje nastave do tri od četiri programska jezika. Prijave traju do 17. septembra, a nakon toga ćemo pozvati kandidate da se prijave za program – naveo je Jovanović.

Podseća da je do sada sada program prekvalifikacija prošlo više od 2. 000 kandidata, a rezultati iz prvog kruga prekvalifikacija su veoma dobri jer, navodi, više od 30 odsto njih uspelo je da nađe posao.

Njihova prosečna plata je oko 70.000 dinara.

Javni poziv za nabavku usluga izvođenja onlajn IT obuka objavljen je 17. avgusta 2020. godine i predviđeno je da bude otvoren mesec dana.

Inače, program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Izvor: eKapija

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve