“ŠANGDONG LINGLONG” U BROJKAMA

“ŠANGDONG LINGLONG” U BROJKAMA

Pre nešto više od mesec dana svečano je u zrenjaninskoj industrijskoj zoni položen kamen temeljac za igradnju fabrike pneumatika kineske kompanije “Šangdong Linglong”. Kako je reč o jednoj od najvećih investicija u Srbiji, u Vojvodini pouzdano, mediji su se utrkivali u prenošenju podataka i brojki koje opisuju i na najbolji način predstavljaju ovu veliku kinesku kompaniju.

Pre nešto više od mesec dana svečano je u zrenjaninskoj industrijskoj zoni položen kamen temeljac za igradnju fabrike pneumatika kineske kompanije “Šangdong Linglong”.

Kako je reč o jednoj od najvećih investicija u Srbiji, u Vojvodini pouzdano, mediji su se utrkivali u prenošenju podataka i brojki koje opisuju i na najbolji način predstavljaju ovu veliku kinesku kompaniju.

I evo tih brojki na jednom mestu, svih do kojih se moglo doći iščitavanjem velikog broja tekstova objavljenih na temu “Šangdonga Linglonga”.

Za izgradnju fabrike pneumatika grad je bez naknade ustupio 96 hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni.

Na toj površini izgradiće se pogoni površine 500 000 kvadrata.

Investicija je vredna 990 miliona dolara, a očekuje se da ostvareni prihod bude 600 miliona dolara godišnje.

Godišnjim plnaom previđeno je da se u fabrici u Zrenjaninu proizvede 13 miliona guma.

Fabrika u Zrenjaninu će prvenstveno proizvoditi radijalne pneumatike visokih performansi za putnička vozila, kamione i autobuse, poljoprivredne pneumatike i pneumatike za korišćenje izvan trasiranih puteva.

Izgradnja je planirana u tri faze a trajaće do 2025. godine.

Planirano je da u pogonima fabrike za proizvodnju pneumatika bude zaposleno 1200 radnika.

Gume ovog kineskog proizvođača prodaju se na 30 000 prodajnih mesta u celom svetu, od kojih je jedno, od pre mesec dana, i u Zrenjaninu.

“Šangdong Linglong” spada u prvih 20 gumarskih fabrika u svetu, a u Kini se nalazi u prvih 5 najbolje rangiranih.

 

Foto: Portal Zrenjaninski

 

Zanimljivosti vezane za “Šangdong Linglong”

Neko je od medija pronašao da proizvodi ovog kineskog proizvođača guma “idu u korak sa vremenom”, kao da su istraživači u centrima za istraživanje, od kojih bi jedan trebalo da se otvori i u Srbiji, nedavno otkrili i materijal za gume od maslačka, koji, kako kažu, postiže dobre rezultate.

Ova kompanija godišnje sponzoriše oko 90 globalnih događaja.

Mediji su otkrili i da je kineska kompanija sponzor italijanskog fudbalskog kluba Juventus i nemačkog kluba Volfsburga.

U Volfsburgu se nalazi sedište “Folksvagena”, sa kojim se vode pregovori o dolasku u Srbiju.

I za kraj, ono što je Kinezima posebno važno: fabrika će biti građena po principima feng šuija.

Zato je, prema rečima vlasnika, kamen temeljac položen u martu, kad cveta cveće a svečanost na kom je ozvaničena izgradnja pogona “Šangdonga Linglonga” u Zrenjaninu započeta tačno u 10 časova i 18 minuta!

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve