UDRUŽENJE JE UVEK JAČE OD POJEDINCA

UDRUŽENJE JE UVEK JAČE OD POJEDINCA

Trudimo se da članovima pružimo mogućnost da lobiraju za svoje potrebe, da ugovorimo pogodnosti koje smanjuju troškove poslovanja ali i da kroz neformalna druženja podstičemo komunikaciju i saradnju, objašnjava Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin.

Trudimo se da članovima pružimo mogućnost da lobiraju za svoje potrebe, da ugovorimo pogodnosti koje smanjuju troškove poslovanja ali i da kroz neformalna druženja podstičemo komunikaciju i saradnju, objašnjava Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin.

Osim što udruživanje preduzetnika i poslodavaca donosi pogodnosti samim tim što je svaka asocijacija jača i uticajnija od pojedinca, o tome šta članovima konkretno donosi udruživanje u Uniju poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin, govori izvršna direktorka Izabela Kiš.

Koristi koje donosi članstvo u Uniji poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin, podelila bih u tri oblasti, ističe Izabela Kiš. Prva bi se odnosila na čvrstu povezanost sa našom centralom, Unijom poslodavaca Srbije. Zahvaljujući toj činjenici, naša asocijacija na lokalu povećava mogućnost uticaja na institucije a sve u cilju poboljšanja privrednog ambijenta. Pojedinačno, mi nemamo snagu ni moć da utičemo na zakonodavca, niti na institucije koje kreiraju privredni ambijent. Kao asocijacija, situacija je bitno drugačija.

Konkretno, prošle godine smo uspeli da utičemo da se produži program subvencionisanja za novootvorena radna mesta, program koji se sprovodi preko Poreske uprave. To nije bila jedina inicijativa. Zato bih pozvala sve preduzetnike, poslodavce, da ukoliko primete nepravilnosti, nelogičnosti, poteškoće u poslovanju, da nam se jave. Zajedničkim snagama možemo uspostaviti komunikaciju sa institucijama, što pojedinačno niko nije u mogućnosti, naglašava Kiš i dodaje:
Podneli smo nekoliko inicijativa i gradskoj upravi, na žalost, još nemamo odgovore. Spomenuću naš predlog odluke o naknadama za iznošenje smeća. Smatramo da je nelogično da isti iznos plaćaju male radnje i veliki robni centri. Odgovor nismo dobili, ali sigurno nećemo odsutati.

Članovima su možda najinteresantnije pogodnosti koji im omogućavaju uštede u poslovanju?
Tako je. To bi bila ta druga oblast kojom se Unija bavi. Uspeli smo da za članove obezbedimo popust na gorivo, i to za sve, bez obzira koliko goriva mesečno troše. Reč je o popustima koji mnogima olakšavaju kreiranje troškova. Zatim, obezbedili smo članovima i popust na uslugu brze pošte, što je posebno značajno onima koji nemaju svoje distributivne mreže. U pregovorima smo i sa mobilnim operaterima, kako bismo ispregovarali neku pogodnost, koju pojedinac kad ode u poslovnicu sigurno ne može dobiti, naglašava Izabela Kiš.

Istakla bih i edukacije, koje organizujemo u skladu sa potrebama naših članova. Edukacije nisu jeftine, i mnogi preduzetnici nemaju mogućnost da ih samostalno organizuju. Kada se to radi preko Unije, košta neuporedivo manje, a naglašavam da bez edukacije nema napretka. Mi uspevamo da obezbedimo referentne predavače na teme koje članovi delegiraju.

Takođe, uspeli smo da za naše članove obezbedimo redovno pravno informisanje. Jednom mesečno u našim prostorijama za sve one koji su zaintresovani organizujemo pravno informisanje. Pitanje, dileme, nedoumice, probleme, naši članovi mogu da postave i putem portala virtuelni inkubator ili mejlom.

Važna su i neformalna druženja?
Primetili smo da imamo članove kojima najviše prija neformalni angažman, kaže Izabela Kiš. Zato smo prošle godine prvi put organizovali sportski dan, a to već postaje tradicija, jer ćemo sportski dan organizovati i ove godine. Zatim tu su sajmovi, ali i drugi oblici neformalnih kontakata. Važno je organizovati priliku da se preduzetnici sretnu a onda će oni već naći i zajedničke teme i zajedničke interese.

Takođe, kako svi živimo i poslujemo u ovom gradu, trudimo se da kroz akcije, volontarizam, mesto gde živimo učinimo lepšim i boljim, da se ponašamo drutšveno odgovorno. Prošle godine smo obnovili jedan teren na Motelu i tu nećemo stati, ističe Izabela Kiš i poziva preduzetnike i poslodavce u gradu da se učlane u Uniju poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin.

Samo zajedničkim snagama možemo nešto da učinimo na poboljšanju poslovnog ambijenta u gradu, ističe Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve