UPS I SAMOSTALNI SINDIKAT HEMIJE I NEMETALA SRBIJE ZAKLJUČILI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA HEMIJU I NEMETALE

UPS I SAMOSTALNI SINDIKAT HEMIJE I NEMETALA SRBIJE ZAKLJUČILI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA HEMIJU I NEMETALE

Unija poslodavaca Srbije i Samostalni sindikat hemije i nemetala Srbije zaključili su Poseban kolektivni ugovor za hemiju i nemetale Srbije.

 

Unija poslodavaca Srbije i Samostalni sindikat hemije i nemetala Srbije zaključili su Poseban kolektivni ugovor za hemiju i nemetale Srbije, koji ugovor je u integralnom tekstu dogovoren još 20. marta ove godine, ali iz razloga uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji tom prilikom nije mogao biti potpisan.

 

Iz navedenih razloga, zvanično potpisivanje ovog kolektivnog ugovora upriličeno je u petak, 5. juna na Četvrtom kongersu Samostalnog sindikata hemije i nemetala Srbije. Ovaj opšti akt je za Uniju poslodavaca Srbije potpisao predsednik Sektora hemije i nemetala Srbije Nenad Dojčilović, dok je za Samostalni sindikat hemije i nemetala Srbije svoj potpis na isti stavio predsednik tog sindikata Ljubiša Nestorović.

 

Bitno je istaći, da je primena Posebnog kolektivnog ugovora za hemiju i nemetale Srbije, ugovorena sa odloženim dejstvom, odnosno tek nakon donošenja odluke Vlade o proširenom dejstvu ovog akta, nakon koje bi poslodavci imali dodatni rok od 90 dana za usaglašavnje svojih opštih akta i ugovora o radu.

 

Takođe, u vezi samog teksta Kolektivnog ugovora, ističemo da je velika novina činjenica da isti sadrži samo elemente za obračun i isplatu osnovne zarade i drugih troškova u vezi sa radom, te da će se nakon početka njegove primene sva finansijska davanja prema zaposlenima dogovarati na nivou poslodavca, odnosno direktno između poslodavca i njegovih zaposlenih.

 

Izvor: Unija poslodavaca Srbije

 

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve