ZAVRŠEN DRUGI SAJAM PRIVREDE ZRBIZNET

ZAVRŠEN DRUGI SAJAM PRIVREDE ZRBIZNET

Druga Međunarodna privredna manifestacija “ZrBizNet” održana je od 20. do 22. septembra 2018. godine u Hali “Medison” u Zrenjaninu. Organizatori trodnevne manifestacije su bili Grad Zrenjanin, Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Srednjobanatskog upravnog okruga, i Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin.

Druga Međunarodna privredna manifestacija “ZrBizNet” održana je od 20. do 22. septembra 2018. godine u Hali “Medison” u Zrenjaninu. Organizatori trodnevne manifestacije su bili Grad Zrenjanin, Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Srednjobanatskog upravnog okruga, i Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin. Na svečanom otvaranju, u četvrtak, 20. septembara, govorili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije, Katarina Jovanović Obradović , savetnica predsednika Privredne komore Srbije, Nermina Ljubović, kao i Dragoljub Bjeloglav, predstavnik Unije poslodavaca Srbije i kompanije “PerSu”, generalnog pokrovitelja manifestacije. Pored mnogobrojnih građana, otvaranju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i privrednih komora nekoliko gradova iz Srbije, razvojnih agencija Srbije i Vojvodine, Unije poslodavaca Srbije, poslovnih asocijacija, investicionih fondova, banaka.

U izlagačkom delu ukupno je učestvovalo oko 150 izlagača iz Srbije i inostranstva. Pored domaćih izlagača i 16 privrednih komora iz Srbije, učestvovale su i privredne komore iz Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i 53 zanatlije iz najrazličitijih oblasti delovanja. Tokom manifestacije, koja se paralelno odvijala u prostoru Hale „Medison“ i u prostoru Karađorđevog parka, koji se na nju naslanja, organizovano je 13 prezentacija i predavanja na aktuelne privredne teme. Po prvi put su organzovani i B2B sastanci, na koje je svoje učešće prijavilo 95 privrednika i zakazano je 29 sastanaka. Za ovu priliku, PKS je razvila posebnu aplikaciju za prijavljivaje i zakazivanje. Direktno je, uspostavljanjem kontakata i upoznavanjem, ostvarena saradnja među privrednicima. Manifestaciju je posetilo oko 3000 posetilaca.

Konceptom manifestacije, akcenat je stavljen na izlagače i privrednike, u smislu njihovog umrežavanja, organizacije korisnih predavanja, predstavljanja novina u IT sektoru, ili upoznavanja sa privrednim fondovima. Međutim, prateći program je bio obogaćen i dodatnim zabavnim aktivnostima koje su namenjene kako privrednicima, tako i građanstvu. U Karađorđevom parku se, tokom trajanja manifestacije, kao prateći program zanatlijskog izlagačkog dela, moglo degustirati nekoliko autentičnih vojvođanskih jela, ali i svadbarski kupus, koji su spremali gosti iz Guče. Uz muziku tamburaša, probao se čobanac iz Melenaca, paprikaš od divljači, paprikaš od manguljice iz Mužlje, riblji paprikaš Đoke Varenike iz „Čarde na kraju sveta“, pivski paprikaš i drugi specijaliteti.

Mini sajam nekretnina, kao i Mini sajam zapošljavanja, koji je organizovala Unija poslodavaca Zrenjanina u okviru ZrBizNet-a, naišli su na veliki odziv. Tokom Mini sajma zapošljavanja, prikupljeno 100 CV-ija koji će biti poslati na 160 adresa poslodavaca, članova Unije, kako bi se na što efikasniji način uspostavila eventualna saradnja.

Jedan od ciljeva manifestacije je bio i promocija preduzetništva među mladima. S tim u vezi, doprinoseći podsticaju dualnog obrazovanja, organizovano je predstavljanje rada nekoliko proizvodnih mašina, prezentacija primene virtuelne realnosti, promocija Noći istraživača i, po prvi put u Zrenjaninu, Dečja pijaca. Na ovaj način, 64 mališana su učestvovli kao prodavci, a preko 600 mališana i srednjoškolaca je posetilo manifestaciju tokom tri dana. Najsrećniji među njima su dobili i vredne nagrade, čije izvlačenje je upriličeno kao završna aktivnost sajma, u subotu, 22. septembra.

Zahvaljujemo se donatorima: Persu marketima, OTP banci, Unicredit banci, Societe Generale banci, Dunav osiguranju, Agenciji za finansiranje izvoza, Službenom glasniku i Privrednoj komori Vojvodine, Gradu Zrenjaninu.

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve