PROGRAM NEFINANSIJSKE PODRŠKE NOVOOSNOVANIM FIRMAMA

PROGRAM NEFINANSIJSKE PODRŠKE NOVOOSNOVANIM FIRMAMA

Kako bi pružila podršku novoosnovanim kompanijama čiji je opstanak trenutno najneizvesniji, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina koncipirala je paket usluga koje mogu olakšati poslovanje početnika u biznisu.

 Foto: Pexels

Nakon skoro dve godine od izbijanja pandemije, čini se da smo se adaptirali na novonastale uslove života i rada. Ipak, većina kompanija i dalje oseća krizu koja je izazvana pandemijom, tržišne prilike daleko su od stabilnih, virus mutira iz dana u dan, a čim se kolektivno opustimo zadesi nas novi talas zaraze.

Poslovanje kompanija otežano je od samog izbijanja pandemije u zemlji. One koje pretežno posluju sa inostranstvom, u nezavidnom su položaju još duže. U posebno nepovoljnoj situaciji su svi oni koji su se, sticajem okolnosti, u preduzetništvo upustili po izbijanju pandemije.

Iz tog razloga, delimo sa Vama pet praktičnih načina da osigurate svoje poslovanje u narednom periodu.

Optimizujte troškove svog poslovanja

Koliko god klijenata i realizovanih projekata da broji Vaša kompanija, ukoliko upravljate troškovima na neadekvatan način brzo ćete zapasti u finansijske probleme.

U dobrim vremenima lako se opustimo i trošimo na stvari koje nam nisu uvek neophodne. Ona manje dobra, uče nas odgovornom raspolaganju resursima i detaljnom planiranju rashoda.

Osim što je trenutno pravi trenutak da revidirate stavke rashoda u Vašem poslovanju, dobro bi bilo da istražite cene po kojima nabavljate proizvode i usluge, pregovarate za niže cene ili tražite dodatne beneficije i usluge.

Ugovarajte sigurne poslove

Najozbiljnije. Zaštitite se od ugovaranja nenaplativih poslova.

U momentima neizvesnosti, skloni smo da težimo masovnosti više nego kvalitetu, te da ugovaramo poslove sa firmama o čijem poslovanju i poslovnosti ne znamo ama baš ništa.

Na osnovu određenih identifikacionih podataka, pretrage Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije mogu Vam pružiti više podataka o aktuelnom poslovanju kompanija koje Vas interesuju. Uvid u ove pretrage u potpunosti je besplatan i ne zahteva nikakav vid registracije.

Sveobuhvatnije podatke o poslovanju kompanija možete dobiti putem platformi za koje se plaća godišnja nadonknada. Pristup podacima ovih platformi ima Unija poslodavaca Zrenjanina, koja vrši provere firmi na upit članova.

Budite u toku sa informacijama od značaja za Vaše poslovanje

Nijedan inspekcijski nadzor, kazna ili taksa ne pada toliko teško kao kad je prazan račun.

Kako biste preventivno delovali u svom poslovanju, postarajte se da se krećete u krugovima u kojima se kreću i informacije od značaja za Vašu poslovnu svakodnevicu – usključite se u rad strukovnih ili opštih udruženja, pratite portale koji objavljuju informacije od značaja za Vašu branšu, prijavite se na newsletter onog za koji procenite da pruža najviše informacija….

Tehnologija je danas napredovala toliko da nije potrebno da pratite informacije. One mogu da prate Vas. Naravno, uz Vašu prethodnu saglasnost.

Neka čuju za Vas

Često se dešava da kompanije, kada se suočavaju sa poslovnim izazovima, smanjuju troškove marketinga i promocije. U takvim situacijama najčešće se povlače radikani rezovi, bez razmišljanja o jeftinijim alternativama i drugim kanalima komunikacije sa klijentima ili potrošačima.

Ovakvi potezi za većinu kompanija predstavljaju uštedu samo u prvom momentu. Dugoročno, eksperimentisanje ovog tipa najčešće stvara gubitke.

Investiranje u marketing jeste investiranje u odnos sa klijentom. Ukoliko u taj odnos ne ulažete, ulagaće Vaši konkurenti.

4+1 – Institucionalna podrška

Kako bi pružila podršku novoosnovanim kompanijama čiji je opstanak trenutno najneizvesniji, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina koncipirala je paket usluga koje mogu olakšati poslovanje početnika u biznisu.

Kompanijama koje su registrovane nakon 01.01.2020. godine, pružićemo godinu dana nefinansijske podrške koja podrazumeva sledeće:

– konsultativnu podršku prilikom registracije firme (za one koji planiraju da se upuste u preduzetništvo);

– popuste na gorivo na partnerskim pumpama u zemlji i inostranstvu;

– besplatnu proveru poslovanja drugih firmi kroz specijalizovane baze podataka;

– informisanje o aktuelnim privrednim temama;

– učestvovanje na edukacijama i radionicama koje organizujemo;

– promociju Vašeg poslovanja putem potrala Virtuelni inkubator i biltena koji dobija više od 1100 lokalnih privrednika.

Svi zainteresovani za ovaj vid podrške mogu nam se javiti putem mejla -poslodavcizr@gmail.com.

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina ogranak je Unije poslodavaca Srbije sa dejstvom na teritoriji srednjeg Banata. Predstavlja neprofitnu, nevladinu, nestranačku organizaciju osnovanu na bazi dobrovoljnog članstva pravnih lica. Od svog osnivanja 2005. godine do danas Unija je okupila 170 privrednih subjekata sa više od 6000 zaposlenih.

Za kompanije koje zapošljavaju do 10 zaposlenih, članarina u Uniji poslodavaca Zrenjanina iznosi simboličnih 500 dinara mesečno.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve