Finansijski saveti

Lizing za povoljno finansiranje privrednika

Lizing za povoljno finansiranje privrednika

Ministarstvo privrede je uključilo lizing u program subvencionisanja malih i srednjih preduzeća ravnopravno sa bankama i to je ogroman pozitivan korak koji je doveo do povoljnijeg finansiranja privrednika.

U okviru proširenja finansijskih usluga za korisnike, lizing ima veliki potencijal a podaci od početka godine pokazuju stabilan rast tržišta lizinga. U skladu sa decenijom preduzetništva, Ministarstvo privrede je uključilo lizing u program subvencionisanja malih i srednjih preduzeća ravnopravno sa bankama i to je ogroman pozitivan korak koji je doveo do povoljnijeg finansiranja privrednika.

 

Kredit ili lizing?

 

Osnovna razlika između kredita i lizinga je u tome što korisnik lizinga postaje vlasnik predmeta lizinga tek nakon završetka otplate, a u međuvremenu, ima pravo njegovog korišćenja.

 

Kod kredita, kupac odmah stiče pravo vlasništva, uz različita sredstva obezbeđenja u korist banke. Pored toga, krediti se odobravaju i za nabavku opreme i investicije, ali i za obezbeđivanje tekuće likvidnosti, dok se lizing koristi isključivo u investicione svrhe, za nabavku automobila, mašina, različite opreme.

 

Finansijski lizing je idealan model finansiranja nabavke osnovnih sredstava malim i srednjim preduzećima, kojima je pristup tržištu kapitala po pravilu limitiran, upravo iz razloga što zadržavanje prava svojine na predmetu lizinga do isplate poslednje lizing rate predstavlja kolateral, odnosno veoma adekvatnu zamenu za odsustvo drugih kolaterala.

 

Lizing je izuzetno važan imajući u vidu njegovu fleksibilnost u poređenju sa drugim vidovima kreditiranja  kao i brz i jednostavan proces odobrenja.

 

Zašto je Sogelease vaš najbolji izbor?

 

SoGe Lease je među liderima na tržištu po broju lizing ugovora za građevinske mašine, poljoprivrednu opremu i naravno, putnička i komercijalna vozila.

 

Sogelease Srbija, s obzirom na činjenicu da posluje u okviru Societe Generale grupe, ima podršku svih ekspozitura banke širom zemlje. To znači da pravna i fizicka lica mogu da dobiju ponudu i sve informacije koje se odnose na lizing i u lokalnoj ekspozituri, a ukoliko klijent prihvati ponudu, lizing ugovor se tu i realizuje. Time je klijentima omogućeno da veoma brzo dodju do željenog vozila.

 

Sogelease Srbija ima posebnu lizing ponudu za mala preduzeća koja žele da dodju do novog putničkog ili komercijalnog vozila, ukoliko otvore račun i počnu saradnju sa Sosijete ženeral bankom. Vreme od trenutka podnošenja dokumentacije do realizacije lizing ugovora i isporuke vozila, ukoliko se ono nalazi na lageru dilera je od 24 do 48 sati.

 

Ono što SogeleaseSrbija izdvaja u odnosu na konkurenciju je individualan pristup svakom klijentu, uz fokus na specifične potrebe klijenata, kao i prilagodjavanje dinamike otplate njihovim željama i mogućnostima, a u skladu sa standardima grupe.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve