BORIMO SE ZNANJEM, KVALITETOM I PROFESIONALNOŠĆU

BORIMO SE ZNANJEM, KVALITETOM I PROFESIONALNOŠĆU

Agropromet plus je mala porodična firma, u kojoj su trenutno anagažovani supružnici Vesna i Zoltan Gombar.

Agropromet plus je mala porodična firma, u kojoj su trenutno anagažovani supružnici Vesna i Zoltan Gombar.

Oni su za Virtuelni inkubator ispričali svoju preduzetničku priču.

– Agropromet plus je specijalizovana prodavnica koja se bavi prodajom kompletne opreme za mala i srednja poljoprivredna gazdinstva, priča nam Vesna Vukmirović Gombar. Bavimo se prodajom sistema za navodnjavanje, opreme za plastenike, opreme za voćare i vinogradare… Takođe, u našoj specijalizovanoj prodavnici imamo sredstva za zaštitu, semensku robu, supstrate, organska i mineralna đubriva, mreže za senčenje, mreže za zaštitu od ptica, građevinsku foliju i foliju za plastenike, streč foliju, agril i agrotekstil, špalir mrežu za krastavce i biljke penjačice, kompletan baštenski program, alate, zaštitnu odeću i obuću, rukavice, pp i pe džakove, pe tregerice, cerade, pp veziva za baliranje, kanistere, burad, creva…Jednom rečju, sve što je potrebno za jedno manje i srednje poljoprivredno gazdinstvo, kaže Vesna.

Zoltan Gombar počeo je da se bavi ovim poslom 2002. god, uz strica. Poslednje tri godine, Zoltan i Vesna su se osamostalili.

– Veliku pomoć imao sam od strica. Na njegovu inicijativu, u fabrici u Mađarskoj, prošao sam čitav ciklus pripreme i proizvodnje većine navedenih proizvoda koje i sami prodajemo. Punih 14 godina sam naporno radio u široj porodici, a pre tri godine smo se osamostalili, kaže Zoltan. U startu nam je bilo lakše jer smo imali kupce koji su već stekli poverenje i lepu saradnju sa nama što mnogo znači kada počinjete svoju preduzetničku priču.

Ipak, nije lako.

– Potrebno je da prođe bar 5 godina da se vide rezultati, priča Vesna. Porodična firma ima i dobrih i loših strana. Dobro je što smo sami sebi kreatori svega ali s druge strane pritisak je velik. Obzirom da godinama dobro funkcionišemo kao bračni partneri to smo preneli i na posao. U poslu je važan dogovor, međusobno razumevanje za svaku novu ideju i zajednički rad na njenoj realizaciji. Trudimo se da razumemo potrebe naših kupaca, prija nam svaki razgovor sa njima, a vrlo često i naučimo nešto od njih. Pomažemo im u realizaciji njihovih ideja naročito u izradi plana i projekta vezano za sisteme za navodnjavanje.

Planovi porodice Gombar su veliki.

– Za ove tri godine uspeli smo da utrostručimo broj artikala u ponudi. U planu nam je da i dalje širimo prodajni program i pratimo potrebe kupaca koji se sve više edukuju u oblasti proizvodnje kojom se bave i samim tim nama daju nove izazove. Mi ćemo se i dalje boriti, pre svega kvalitetom, znanjem, profesionalnošću, jer smo za ovo vezali svoj život i život porodice, kažu Zoltan i Vesna.

Gombarovi se nisu pokajali što su počeli sopstveni biznis jedino im je žao što to nisu uradili mnogo godina ranije.

– To je naša preporuka: ko želi da se bavi privatnim poslom, neka počne što je moguće ranije. Pre 10 godina mi smo bili mlađi, a i prilike su bile bolje. No, bez obzira na to, idemo dalje, kažu Gombarovi.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve