Crne ribizle iz Lukićeva

Crne ribizle iz Lukićeva

Dušanka i Mladen Đaković iz Lukićeva, na svom poljoprivrednom gazdinstvu bave se uzgojem crne ribizle. Na plantaži od oko dva hektara, koja se nalazi u selu Družetić u blizini Koceljeve, imaju oko pet hiljada grmova ovog, možda i najzdravijeg, bobičastog voća. Za crnu ribizlu su se opredelili jer su želeli da se bave proizvodnjom nečeg što je zdravo, da borave što je više moguće u prirodi i da žive što je moguće zdravije.

Plantažu su kupili u punom rodu ali već planiraju da ove godine iz matičnog voćnjaka donesu reznice i formiraju rasadnik u Lukićevu.

Kažu da je banatska zemlja izuzetno pogodna za uzgoj bobičastog voća kao što je crna ribizla i veruju da će uspeti u svom naumu da i u selu pored Zrenjanina proizvedu ovo zdravo voće.

Vole da rade, da uvode inovacije pa su odlučili da deo proizvodnje crne ribizle i prerade.

Zasada u svom domaćinstvu od crne ribizle prave sok, liker, džem i slatko.

Kao što u proizvodnji koriste minimum zaštite, pa iako nemaju sertifikat da se bave organskom proizvodnjom, u praksi to izgleda baš tako, tako i u gotov proizvod ne stavljaju ništa osim voća i šećera, koji služi kao prirodni konzervans.

Ove godine Đakovići su preradili oko 500 kilograma crnih ribizli.

Tržište im je u Beogradu i Novom Sadu.

Sami su smislili ime, Sophia ribizla, sami kreirali logo, etikete, ambalažu.

  • Trudimo se da pratimo trendove. Ali najvažniji nam je kvalitet proizvoda. Ono što je za tržište isto je kao i ono što mi koristimo. Od ovogodišnje proizvodnje, polovinu smo poklonili, i jako nam je važno da je to što proizvedemo zdravo i kvalitetno, ističu Đakovići.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve