KAD SE SPOJE LJUBAV I POSAO DOBIJE SE „EXTRA SEKENDICA“

KAD SE SPOJE LJUBAV I POSAO DOBIJE SE „EXTRA SEKENDICA“

Sonja Dragaš spojila je na jedan poseban način svoju ljubav i posao. Iz Sonjine ljubavi prema kupovini, istina nešto drugačijoj od uobičajene, pre 11 godina nastala je „Extra sekendica“.

Sonja Dragaš spojila je na jedan poseban način svoju ljubav i posao. Iz Sonjine ljubavi prema kupovini, istina nešto drugačijoj od uobičajene, pre 11 godina nastala je „Extra sekendica“.

  • „Extra sekendica“ je moj termin za sekend hend, kupovinu iz druge ruke, a ekstra jer sam od samog početka znala da će ono što se nađe u mojoj radnji biti ekstra kvaliteta, priča svoju preduzetničku priču Sonja Dragaš. Ideja je proistekla iz moje ljubavi prema kupovini u sekend hendovima, to je na neki način postao moj hobi i onda sam pre 11 godina rešila da spojim ljubav i posao. Ipak, kako sekend hend nije moj osnovni posao, nisam želela da moje radnje konceptualno budu zasnovane na isključivo komercijalnoj osnovi. Želela sam da ono u čemu ja uživam prenesem i drugima i mislim da sam uspela, priča Sonja.

Jer, za ovih 11 godina koliko „Extra sekendica“ postoji, mušterije su postala Sonjina velika porodica.

  • Mi imamo stalne mušterije, na šta sam vrlo ponosna. Kad smo prošle godine slavili desetogodišnjicu firme, 10 najvernijih kupaca dobilo je kartice poverenja i vernosti. Naše prodavnice su uvek bile toplo, miršljavo mesto za kupovinu. Ponosna sam i što sve vreme imamo iste zaposlene, što samo govori da smo dobro i udobno mesto, ističe Sonja.

Kroz ruke i radnje prošlo je, kaže Sonja, ko zna koliko dobrih komada odeće i ne zna se ko se više obraduje kad tako nešto stigne: Sonja, zaposleni ili mušterije.

  • Ovaj moj posao postao je nekako deo mene. „Extra sekendica“ je postala lokalni brend. I postala ostvarenje mog sna da napravim nešto kvalitetno, kaže Sonja.

Za 11 godina koliko „Extra sekendica“ postoji, bilo je dobrih i loših godina.

  • Jedno vreme smo imali tri radnje u Zrenjaninu a imali smo radnju i u Novom Sadu. Sada radi samo jedna jer smo ostale, na veliku žalost, morali da zatvorimo. Bile su neisplative. Zato mi je plan da u narednom periodu – opstanemo. Sve snage i ideje uložili smo u tu ideju – preživeti. Uveli smo autlet prodaju, prvi, to je prodaja sa etiketama, sniženja, rasprodaje, stalno nešto novo smišljamo kako bismo zadržali postojeće mušterije i dobili nove. Odustati neću, jer je ovo deo mene, sraslo sa mnom, i ukoliko bih morala da zatvorim radnju, to bi bilo kao da mi amputiraju deo tela, dodaje Sonja.

A da je „Extra sekendica“ nešto drugačije govori i činjenica da je prodavnica od početka uvela natron kese.

  • Trudimo se da ekološki razmišljamo i radimo. Natron kese smo uveli od početka, sakupljamo odeću za reciklažu, trudimo se da popravimo bar santimetar sveta oko sebe. Kad bi svako popravio jedan santimetar, svima bi nam bilo mnogo bolje. I važno je reći da smo pet frendli prodavnica, dakle kod nas su kućni ljubimci dobrodošli, ističe Sonja Dragaš.

 

 

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve