KAKO JE LJUBAV PREMA ŽIVOTINJAMA PRERASLA U PORODIČNI POSAO

KAKO JE LJUBAV PREMA ŽIVOTINJAMA PRERASLA U PORODIČNI POSAO

Veterinarska apoteka Gama pet porodični je posao bračnog para Zorice Cabadaj Ankić i Željka Cabadaja. Zorica i Željko mogu da slobodno da kažu da je njihov posao nastao iz ljubavi i hobija. Ono što je počelo kao ljubav i hobi vremenom je postao porodični biznis.

Veterinarska apoteka Gama pet porodični je posao bračnog para Zorice Cabadaj Ankić i Željka Cabadaja.

Zorica i Željko mogu da slobodno da kažu da je njihov posao nastao iz ljubavi i hobija. Ono što je počelo kao ljubav i hobi vremenom je postao porodični biznis.

 

  • Počelo je time što smo imali odgajivačnicu bernardinaca, priča Zorica Cabadaj Ankić, porodičnu preduzetničku priču veterinarske apoteke Gama pet. Kako smo sa psima išli na izložbe, jedan od najvećih problema bio nam je transport pasa. Tih godina gotovo da niste mogli da kupite kaveze za transport. Nemajući drugo rešenje, iz neke muke i potrebe, Željko je počeo da pravi kaveze. Prvo za pse, a onda i za druge kućne ljubimce, ptice, glodare…

 

U početku su, u stvari, nabavljali kaveze od jednog majstora iz Zrenjanina a kada je taj majstor odlučio da proda svoju radionicu, Željko ju je kupio.

 

  • U životu nisam napravio kavez ni radio sa tim mašinama i opremom. Ali sam naučio. Onda su na izložbama drugi odgajivači videli kaveze, i poželeli da ih kupe. Usput smo shvatili da u Zrenjaninu nedostaje i druga oprema za pse, hrana, četke… Vlasnici kućnih ljubimaca gotovo za sve što im je potrebno morali su da idu u Beograd. Tako smo došli na ideju da otvorimo pet šop u Zrenjaninu, priča Željko Cabadaj.

 

Pre 13 godina Zorica i Željko su otvorili pet šop u okviru objekta Bele breze u Zrenjaninu. U početku nije bilo lako.

 

  • Pet šopovi u Zrenjaninu su bili nešto novo a i nije bilo toliko kućnih ljubimaca kao danas. U prvo vreme radnja je pravila gubitak a taj gubitak je pokrivala proizvodnja kaveza. Skoro da smo i zatvorili pet šop, ali se desila srećna okolnost, otišao sam sa drugom u Kinu, video šta se tamo nudi, počeo sam sa uvozom, distribucijom… Tako je počelo ovo što danas radimo, kaže Željko.

 

Jedna stvar je vukla drugu. Uskoro je pet šop bilo mali, pa su Zorica i Željko odlučili da naprave novi objekat. I da pet šop preregistruju u veterinarsku apoteku.

 

  • Sve je više kućnih ljubimaca i kućnim ljubimcima je sve više potrebno. Prosto vas vaše mušterije vuku napred, morate da ih pratite. Ljudi koji imaju kućne ljubimce su jedan poseban svet sa puno pozitivne energije i to i nama daje snage i volje da nastavimo i napredujemo. Naši zaposleni su vrlo senzibilisani na životinje, i to je važno. Zato u apoteci vlada jedna posebna dobra atmosfera. Uvek u apoteci imamo kućnog ljubimca, sada je to jedna maca Ljubica.

I porodica Cabadaj Ankić ima kućnog ljubimca.

 

  • Sada je to prava ljubav i pravi ljubimac. Prvo nam je bio hobi i posao, a sada čista ljubav.

 

O tome kako izgleda voditi porodični posao Zorica i Željko kažu.

 

  • O svemu razgovaramo i o svemu se dogovaramo. Ali, kad se dogovorimo to se sprovodi a zaključili smo da u poslu mora biti jedan vođa. Nije važno ko od nas dvoje, kaže Željko.

 

Zorica je jedno vreme bila mnogo više angažovana u samoj apoteci (tada je i posao najbolje napredovao, kaže Željko) a trenutno je više angažovana oko porodice.

 

  • Ovaj posao nam omogućava i to, da se ja trenutno više bavim decom jer mislim da sam njima potrebnija, kaže Zorica.

 

Najvažnije je da voliš to što radiš i da si potpuno posvećen tome, da osluškuješ potrebe tržišta i držiš korak sa njima, i rezultati neće izostati, saglasni su Zorica Cabadaj Ankić i Željko Cabadaj.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve