KVALIFIKOVANIH RADNIKA NEMA NI ZA LEK

KVALIFIKOVANIH RADNIKA NEMA NI ZA LEK

Dejan Vlatković i njegova firma Limdex novi su članovi Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina. Limdex je firma koja se bavi proizvodnjom građevinske limarije, metalnih konstrukcija, kapija… Trenutno je u firmi zaposleno 4 radnika. Za Virtuelni inkubator Dejan je ispričao svoju preduzetničku priču.

Foto: Građevinska limarija Limdex

Dejan Vlatković i njegova firma Limdex novi su članovi Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Limdex je firma koja se bavi proizvodnjom građevinske limarije, metalnih konstrukcija, kapija… Trenutno je u firmi zaposleno 4 radnika.

Za Virtuelni inkubator, portal zrenjaninske asocijacije poslodavaca, Dejan je ispričao svoju preduzetničku priču.

 

  • U ovom obliku, bez prekida, firma radi od 2010. godine, priča Dejan. Pre nego što sam osnovao sopstvenu firmu radio sam za druge poslodavce, a iskustvo u njima presudilo je da krenem u preduzetničke vode. To nije bila laka odluka, ni danas nije lako. Desi mi se da se iznerviram, pa pomislim šta mi ovo treba, bolje da idem negde da radim za 30 000 dinara. Na sreću, to ne traje dugo, a najveći motiv da izdržim je moje troje dece. Želim da stvorim nešto kako bi njima bilo lakše u životu, kaže Dejan.

 

Od mnogo problema sa kojima se danas suočavaju preduzetnici, Dejan izdvaja najvažnije.

 

  • Najgori su oni na koje ne možeš da utičeš. Poslednjih nedalja drastično poskupljuje repromaterijal, gvožđe i lim. Bukvalno svake nedelje nova, viša cena. Plaćanje avansno, ako ne platiš odmah, platićeš skuplje. Mi imamo ugovorene poslove, ugovor ćemo poštovati ali nam druga strana ne priznaje ovo poskupljenje. Za nas je to gubitak. Problem je i nedostatak odgovarajuće radne snage.Imamo potrebe za angažovanjem još radnika, ali dobrih majstora na tržištu nema. Ni limara ni bravara, ističe Dejan.

 

Još jedan veliki problem su nenaplaćeni poslovi.

 

  • Što su investitori veći, to teže dolazimo do para koje smo odradili i zaradili. Rekao sam, više sa tim velikim, izvikanim, ništa. Jedna mi velika kompanija  duguje godinama. Dobio sam sud. I sad taj dug od više od milion dinara, ta kompanija treba da mi isplaćuje u narednih 10 godina. Pa gde to ima, pita se Dejan.

 

Prošlu godinu i Dejan bi da zaboravi.

 

  • Mnogi su investitori odustali od ulaganja. Čekaju da vide šta će se dešavati. Imamo ugovorene poslove, poslove u najavi i ja se iskreno nadam da će se situacija sa viruom normalizovati. Nas preporučuje kvalitet i profesionalnost, ako se situacija stabilizuje, nema razloga da sumnjam da nećemo raditi, ističe Dejan Vlatković.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve