Lavanda a iz Banata

Lavanda a iz Banata

Porodica Janošev iz Zrenjanina bavi se uzgojem i preradom jedne posebne biljke. Janoševi se bave uzgojem i preradom aromatične i lekovite lavande.

Sve je počelo nakon njihove ideje i odluke da se, bez ikakvog prethodnog iskustva, upuste u nimalo lak poduhvat uzgoja lavande iz njenog semena. Za nepunih godinu dana uspeli su da poseju i proizvedu više od deset hiljada sadnica i stvore sopstvenu plantažu lavande nedaleko od Zrenjanina.

Pored sadnica lavande, u ponudi imaju i druge domaće proizvode od lavande, kao što su sirup od lavande, džem od jabuke i lavande i rakija sa lavandom. Uskoro planiraju da prošire svoj proizvodni asortiman i počnu sa destilacijom eteričnog ulja i hidrolata od lavande.

Svi domaći proizvodi nastali u okviru ovog gazdinstva aromatizovani su svežim cvetom lavande i dostupni su u poklon paketu. Neobičan spoj lavande i drugih prirodnih namirnica, upakovanih u atraktivno pakovanje, predstavlja originalnu ideju kao poklon za predstojeće slave, za rođendane i sve specijalne prilike.

Od davnina je poznato da lavanda ima bezbroj lekovitih svojstava. Pored umirujućeg dejstva, pomaže u lečenju migrene, stresa i napetosti koje donosi ubrzan i dinamičan život i svakodnevnica svakog od nas.

Lavanda je odličan izbor za sve ljubitelje aromatičnog i lekovitog bilja, kao i za estete koji žele atraktivan detalj u svom ambijentu.

U plasmanu svojih zanimljivih proizvoda Janoševima pomažu društvene mreže, pa se lako mogu pronaći na fejsbuku i instragramu.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve