MALO VIŠE SLUHA ZA LOKALNE FIRME

MALO VIŠE SLUHA ZA LOKALNE FIRME

„Pan gas“ posluje na zrenjaninskom tržištu od 2004. godine i praktično je jedina lokalna firma koja se bavi distribucijom naftnih derivata i tečnog gasa.

„Pan gas“ posluje na zrenjaninskom tržištu od 2004. godine i praktično je jedina lokalna firma koja se bavi distribucijom naftnih derivata i tečnog gasa.

Ivan Urošević direktor je „Pan gasa“, jedine lokalne firme koja se bavi distribucijom naftnih derivata i tečnog gasa.
Kada je „Pan gas“ počeo da radi, 2004. godine, u Zrenjaninu je bilo još nekoliko lokalnih firmi koje su se bavile ovim poslom, ali su njihovi vlasnici u međuvremenu odustali ili prodali biznis većima od sebe.
– Pre skoro dve decenije u meni je sazrela ideja da počnem da se bavim privatnim poslom, priča svoju preduzetničku priču Ivan Urošević. Postao sam privatnik zato što sam hteo, a ne zato što sam morao. Valjda dođe vreme kad shvatiš da više nisi za državnu firmu, u kojoj sam i ja, kao i mnogi drugi današnji preduzetnici, radio.

Prvi privatni posao Urošević je počeo u Crnoj Gori. U pitanju je bila popravka i reparacija drvenih čamaca ali nakon četiri godine potražnja za ovim poslom je jenjavala. Sa nekoliko prijatelja Urošević osniva „Pan gas“ i od tada, ova firma posluje na zrenjaninskom tržištu kao autentično lokalna.
– Nikad nije bilo lako, samo je nekad bilo jako teško, nastavlja Urošević. Zrenjanin je siromašna sredina i svakome ko nešto prodaje nije jednostavno. Ipak, nas preporučuju odličan kvalitet na kome nikad ne štedimo. Jednom smo stekli poverenje potrošača i ne smemo ga izneveriti. Među prvima smo uveli mogućnost kućne dostave boca propan – butana, radimo to i danas sertifikovanim vozilom a i i dostavljač ima sve bezbednosne sertifikate, kaže Urošević.

„Pan gas“ ima 12 zaposlenih. Svesni su da je zadovoljstvo zaposlenih pola uspešnog posla. Plate su redovne i iznad proseka za branšu. U firmi se smatra da radnici moraju da imaju sigurnost i samopouzdanje, i da kad dođu na posao misle samo o poslu a ne o tome da li će sutra raditi ili neće.
– Zato mi je jako žao što se ta činjenica ne uvažava, kaže Urošević. Kao zajednica, nemamo osećaj za lokalno i ne shvatamo zašto je važno da podržavamo lokalne proizvođače i trgovce. Za razliku od drugih, u „Pan gasu“ su radnici zaposleni na neodređeno vreme, u sličnim firmama zapošljavaju ih preko agencija, a takve su im onda i plate. Moj poslovni moto je da komšiji želim da se obogati, jer će onda više kupovati, pa će i meni biti bolje. Na žalost, ne misle tako svi i to vidim kao jedan od problema našeg grada, ističe Urošević.

Kao jedan od većih problema za poslovanje, posebno u branši kojom se bavi, Urošević vidi u stalnoj promeni propisa koji se donose poprilično netransparentno, stalno se menjaju a mnogi nisu opravdani.
– Teško je pratiti promene propisa a naročito im udovoljiti, kaže Urošević. Malo, malo, kod nas je neka inspekcija i to izaziva nesigurnost u poslovanju. Koliko god poštovao sve propise ako inspekcija hoće, nešto će ti naći. Aposlutno sam za pridržavanje propisa ali se mora znati kad se i zašto donose, zaključuje Urošević.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve