MNOGO MI JE POMOGAO BIZNIS INKUBATOR

MNOGO MI JE POMOGAO BIZNIS INKUBATOR

Predrag Vrzić vlasnik je turističke agencije „Solaris“ više od sedam godina. I novi član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Predrag Vrzić vlasnik je turističke agencije „Solaris“ više od sedam godina. I novi član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Kao diplomirani turizmolog, pre nego što je pokrenuo sopstveni posao, Peđa je radio kao turistički vodič, bio je predstavnik turističkih agencija na destinacijama, urednik jednog veb portala…

U jednom trenutku sazrela je odluka da pokrenem sopstveni posao. Shvatio sam da imam izraženi preduzetnički duh, odnosno bavljenje sopstvenim poslom bio mi je baš izazov. Nemam problem da radim za drugog, da imam nekog iznad sebe, ali volim izazove. Veliku pomoć u tome, jer početak ni za jednog preduzetnika nije lak, imao sam u mogućnosti da budem „stanar“ Biznis inkubatora u Zrenjaninu. Zahvaljujući činjenici da na startu nisam morao da plaćam neke troškove ali i činjenici da sam imao veliki savetodavnu pomoć od ljudi u Inkubatoru, nakon dve godine boravka tamo bio sam spreman da krenem sam, priča svoju preduzetničku priču Predrag Vrzić i ističe još jednom da svaki početnik, ukoliko ima mogućnosti, iskoristi to što Biznis inkubator u našem gradu postoji.

Nakon više od sedam godina, Peđa kaže da se nije pokajao ni jednog jedinog trenutka i da bi, kad bi počinjao ponovo, sve isto uradio. Iako nije lako.

Turizam je kod nas još luksuz, kaže Peđa. – Naše su platežne sposobnosti takve da putovanje, letovanje i zimovanje dolaze na kraju. Nije lako raditi kad su takve prilike. No, ja se rukovodim time da u poslu moraš biti pošten, korektan i profesionalan i klijenti će ti se vraćati i dovoditi i nove. Trudim se da svojim klijentima predstavim turističke destinacije realno. Da ne obećavamo ništa što ne možemo da ispunimo. Da izađemo u susret gde god je to moguće. Do sada nam je to polazilo za rukom. Dobro sarađujemo sa kolegama, dobro sarađujemo sa turističkim vodičima, Turističkom organizacijom u gradu. Bavimo se i receptivnim turizmom, jer želimo da strancima pokažemo lepote naše zemlje, i tim bih narednih godina voleo da se bavim i više, ističe Vrzić.

Što se tiče turističkog potencijala našeg grada, Peđa kaže da on svakako postoji ali da se mora mnogo raditi na tome da se Zrenjanin uvrsti na turističku mapu.

Trenutno baš nismo na glavnom putu, ali ako se bude izgradio brzi put do Beograda, situacija će se promeniti. Strancima su zanimljivi salaši, priroda, kulturno istorijska baština. Na svim od tih potencijala mora da se radi, ističe Vrzić.

A što se tiče predstojeće letnje sezone, Peđa kaže da Zrenjaninci i dalje najviše vole Grčku ali da se već prošle godine na top listu vratio Egipat.

Egipat se odlično prodaje i zimi i leti. Što se leta tiče, vodi Grčka, a tu su i Italija, Španija, Crna Gora, kaže Predrag Vrzić.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve