MNOGO MI JE POMOGAO BIZNIS INKUBATOR

MNOGO MI JE POMOGAO BIZNIS INKUBATOR

Predrag Vrzić vlasnik je turističke agencije „Solaris“ više od sedam godina. I novi član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Predrag Vrzić vlasnik je turističke agencije „Solaris“ više od sedam godina. I novi član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Kao diplomirani turizmolog, pre nego što je pokrenuo sopstveni posao, Peđa je radio kao turistički vodič, bio je predstavnik turističkih agencija na destinacijama, urednik jednog veb portala…

U jednom trenutku sazrela je odluka da pokrenem sopstveni posao. Shvatio sam da imam izraženi preduzetnički duh, odnosno bavljenje sopstvenim poslom bio mi je baš izazov. Nemam problem da radim za drugog, da imam nekog iznad sebe, ali volim izazove. Veliku pomoć u tome, jer početak ni za jednog preduzetnika nije lak, imao sam u mogućnosti da budem „stanar“ Biznis inkubatora u Zrenjaninu. Zahvaljujući činjenici da na startu nisam morao da plaćam neke troškove ali i činjenici da sam imao veliki savetodavnu pomoć od ljudi u Inkubatoru, nakon dve godine boravka tamo bio sam spreman da krenem sam, priča svoju preduzetničku priču Predrag Vrzić i ističe još jednom da svaki početnik, ukoliko ima mogućnosti, iskoristi to što Biznis inkubator u našem gradu postoji.

Nakon više od sedam godina, Peđa kaže da se nije pokajao ni jednog jedinog trenutka i da bi, kad bi počinjao ponovo, sve isto uradio. Iako nije lako.

Turizam je kod nas još luksuz, kaže Peđa. – Naše su platežne sposobnosti takve da putovanje, letovanje i zimovanje dolaze na kraju. Nije lako raditi kad su takve prilike. No, ja se rukovodim time da u poslu moraš biti pošten, korektan i profesionalan i klijenti će ti se vraćati i dovoditi i nove. Trudim se da svojim klijentima predstavim turističke destinacije realno. Da ne obećavamo ništa što ne možemo da ispunimo. Da izađemo u susret gde god je to moguće. Do sada nam je to polazilo za rukom. Dobro sarađujemo sa kolegama, dobro sarađujemo sa turističkim vodičima, Turističkom organizacijom u gradu. Bavimo se i receptivnim turizmom, jer želimo da strancima pokažemo lepote naše zemlje, i tim bih narednih godina voleo da se bavim i više, ističe Vrzić.

Što se tiče turističkog potencijala našeg grada, Peđa kaže da on svakako postoji ali da se mora mnogo raditi na tome da se Zrenjanin uvrsti na turističku mapu.

Trenutno baš nismo na glavnom putu, ali ako se bude izgradio brzi put do Beograda, situacija će se promeniti. Strancima su zanimljivi salaši, priroda, kulturno istorijska baština. Na svim od tih potencijala mora da se radi, ističe Vrzić.

A što se tiče predstojeće letnje sezone, Peđa kaže da Zrenjaninci i dalje najviše vole Grčku ali da se već prošle godine na top listu vratio Egipat.

Egipat se odlično prodaje i zimi i leti. Što se leta tiče, vodi Grčka, a tu su i Italija, Španija, Crna Gora, kaže Predrag Vrzić.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve