MOŽEMO DA RADIMO SAMO ZA SEBE

MOŽEMO DA RADIMO SAMO ZA SEBE

Početak „Promptusa“ je bio preduzeće koje se bavi proizvodnjom kompjuterskih programa, odnosno softvera, kasnije sam se priključila i ja sa svojim poslom knjigovođe, priča Marijana Inđić porodičnu preduzetničku priču. Suprug je kratko radio u drugoj firmi. Oboje smo vrlo brzo shvatili da smo osobe koje ne mogu da rade za druge. Priroda nam je takva da možemo da radimo samo za sebe, i to što smo na vreme shvatili kako stvari stoje pomoglo nam je u daljem poslu.

Bračni par Marijana i Stevica Inđić rade u porodičnom preduzeću „Promptus“.

 

Vlasnik preduzeća „Promptus“ je Stevica a Marijana se bavi knjigovodstvom.

 

  •  Početak „Promptusa“ je bio preduzeće koje se bavi proizvodnjom kompjuterskih programa, odnosno softvera, kasnije sam se priključila i ja sa svojim poslom knjigovođe, priča Marijana Inđić porodičnu preduzetničku priču. Suprug je kratko radio u drugoj firmi. Oboje smo vrlo brzo shvatili da smo osobe koje ne mogu da rade za druge. Priroda nam je takva da možemo da radimo samo za sebe, i to što smo na vreme shvatili kako stvari stoje pomoglo nam je u daljem poslu, kaže Marijana.

 

Iako je u pitanju porodični posao, Marijana kaže da s obzirom da ona i suprug rade različite poslove, svako ima svoj radni prostor i stvari dobro funkcionišu.

 

  •  Svako ima svoju kancelariju i svako radi svoj posao. Kada posao završimo, ostavljamo ga u radnom prostoru a kod kuće smo samo porodica, ističe Marijana. Dodaje da im za 13 godina koliko rade u porodičnoj firmi to polazi za rukom i da se nijednog trenutka nisu pokajali zbog svoje odluke.

 

  •  Iako je i odgovornost velika kada je u pitanju porodična firma, sloboda koju donosi je neprocenjiva. Mi jednostavno volimo da radimo za sebe i da samostalno donosimo odluke, naravno i preuzimamo odgovornost, ističe Marijana.

 

Kao najveći problem u poslovanju Marijana ističe problem sa naplatom urađenog posla.

 

  •  To nam je najveći problem. Uradimo posao ali ga teško naplatimo. Ipak, snalazimo se i ne žalimo previše, završava Marijana Inđić porodičnu preduzetničku priču.

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve