NIKAD NE ODUSTAJEMO OD KVALITETA
Radoslav Antić vodi kafe „Bridž“, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih zrenjaninskih kafića, već 18 godina. I polako se priprema za obeležavanje dve decenije uspešnog rada, što će da se desi za dve godine.
Radoslav Antić vodi kafe „Bridž“, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih zrenjaninskih kafića, već 18 godina. I polako se priprema za obeležavanje dve decenije uspešnog rada, što će da se desi za dve godine.
- Ugostiteljstvo i turizam su moj životni izbor, priča Antić svoju preduzetničku priču. Radio sam u inostranstvu, radio sam za druge i onda u jednom momentu, kad su prošle lude i burne godine mladosti, odlučio sam da sam počnem posao. I počeo ovde na ovom mestu gde je „Bridž“ i sada. I tako 18 godina.
Antić kaže da je u poslu kojim se bavi, gde je, uzgred konkurencija velika i stalno se otvaraju novi i novi kafići i restorani, u koje se ulaže veliki novac, najvažnije držati kvalitet i pratiti trendove.
- Od kvaliteta nikad ne odustajemo. S druge strane mora se stalno nešto novo uvoditi. Zadržati stare goste a napraviti atmosferu za nove, to nam je osnovna misija. Shvatio sam da ja moram voditi posao od početka do kraja i nad svim imati kontrolu i nadzor i to je način da se opstane. To naravno zahteva mnogo vremena i truda ali to je moj izbor, i ja se nisam pokajao što sam u ovaj posao krenuo, ističe Antić.
Kao jedan od najvećih problema Antić vidi problem radne snage.
- Odnosom prema zaposlenima trudimo se da zadržimo naše radnike, posebno u kuhinji. Na žalost, konobari nam se vrlo često menjaju, ali to je sudbina i naša i ostalih ugostitelja. U principu to i nije obučena radna snaga, moramo da je obučavamo. Obučimo ih a oni odu, ali to je tako, to živi ne samo Zrenjanin nego cela Srbija, ističe Antić.