OD SVOG SNA NIKAD NE TREBA ODUSTATI

OD SVOG SNA NIKAD NE TREBA ODUSTATI

Gizela Nemet pravi je primer koji potvrđuje životnu filozofiju, da nikad ne treba odustati nego treba imati svoj cilj i ići ka njemu, bez obzira na prepreke koje se na putu ka tom cilju nađu.

Foto: Unikatne sveće – Biolife

Gizela Nemet pravi je primer koji potvrđuje životnu filozofiju, da nikad ne treba odustati nego treba imati svoj cilj i ići ka njemu, bez obzira na prepreke koje se na putu ka tom cilju nađu.

 

  • Suprug i ja smo prvo otvorili prodavnicu „Sve za dolar“, počinje svoju preduzetničku priču Gizela Nemet, vlasnica prodavnice i proizvodnje ukrasnih sveća Bio Life. Posao nam je dobro išao dok nas nisu preplavile kineske radnje. Kad više nije bilo smisla, radnju smo zatvorili, a ja sam morala da se zaposlim u proizvodnji i da radim na normu. Nisam bila oduševljena, ali tako je moralo biti. Nakon toga, otvorili smo, pre 6 godina, prodavnicu u Mužlji čiji koncept je bio zdrava hrana.

 

  • Imali smo velike planove, želeli da angažujemo nutricionistu, ali nas je opet život omeo. Naime, naša ciljna grupa, Mužljanci srednjeg životnog doba, su masovno migrirali a oni koji su ostali, nisu baš za ovu vrstu ponude, kaže Gizela.

 

Nemetovi su se opet našli pred dilemom: šta sad?

 

  • Odlučili su da prošire ponudu rinfuznom robom, zamrznutom robom, jednom rečju u ponudu su ubacili sve što su mušterije tražile.

 

Gizeli to ipak nije bilo dovoljno.

 

  • Oduvek samo volela sveće. Gde god se nađem, ja kupim ukrasnu sveću. U jednom momentu imala sam kolekciju od 120 komada. Ali, nekako, nisam bila zadovoljna izgledom, imala sam ideje kako bih ja volela da izgleda ukrasna sveća. Nikad u životu nisam napravila sveću, niti sam znala kako se to radi. Ali ta moja unutrašnja potreba za stvaranjem, kreacijom, prosto me je terala. Sreća u internet. Gledala sam, učila, pokušavala, sama pravila modele, savladavala tajne zanata, i posle bogami nekoliko godina, rekla bih da sam ovladala ovim predivnim zanatom. Dobila sam i sertifikat za stare zanate.

 

  • Akreditovani stručnjaci za stare zanate koji izdaju sertifikate rekli su mi da nisu videli da neko u Srbiji radi nešto slično i tako dobro, kreativno i kvalitetno. To mi je dalo dodatni vetar u leđa, ističe Gizela.

 

  • Sada smo u fazi podizanja ovog mog posla na viši nivo. To znači, da smo u fazi izrade web stranice i web šopa. Nemam ništa protiv da svoje proizvode izlažem na sajmovima i manifestacijama, ali sam sklonija da ih prodajem preko interneta. Mislim da su tu mogućnosti neograničene. Pogotovu što moje sveće Mužljanci nose kao poklon u zemlje u kojima sada rade, i javljaju mi da su oni koji sveće dobiju oduševljeni, kaže Gizela.

 

Kada se osvrne na svoj preduzetnički put, Gizela kaže da se, iako je on bio povremeno trnovit, nikad nije pokajala.

 

  • Znala sam da ne želim da radim na normu, na liniji, da mogu mnogo više. Kada sam bila prinuđena, radila sam i to, ali sam stalno čekala priliku da započnem nešto svoje. Kad sam radila u pogonu, ja sam spavala i radila. Nisam bila u životu svoje porodice. To nisam nikako želela. Preduzetništvo mi je to omogućilo. Omogućilo mi je da svoju kreativnost potpuno ispoljim a i da pokažem da bukvalno ni iz čega mogu da stignem blizu ostvarenju svog sna. I zato sam zadovoljna, i zato imam snage da idem dalje, i dalje, i dalje, završava Gizela Nemet.

 

Foto: Unikatne sveće – Biolife

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve