PORODIČNI POSAO NOSI ODGOVORNOST I PRIVILEGIJE

PORODIČNI POSAO NOSI ODGOVORNOST I PRIVILEGIJE

Auto školu Mile BiV vode otac i sin, Mile i Borislav Karapandžin. Škola je osnovana 2004. godine i za 15 godina postojanja beleži lepe uspehe u radu.

Auto školu Mile BiV vode otac i sin, Mile i Borislav Karapandžin. Škola je osnovana 2004. godine i za 15 godina postojanja beleži lepe uspehe u radu.

 

Porodičnu preduzetničku priču za Virtuelni inkubator ispričao je Borislav Karapandžin, druga generacija porodičnog posla.

 

  • Otac je osnovao auto školu a ja sam se, kao instruktor, uključio čim sam stekao zakonske uslove, priča Borislav. Odmah po završetku srednje škole počeo sam da radim, nešto drugo istina, jer da bih bio instruktor morao sam da napunim 21 godinu. U jednom trenutku, pojavila se potreba da preuzmem deo posla koji se tiče takozvane papirologije, koje u našem poslu ima dosta i tako da sam sada u firmi zadužen za taj deo, dok otac drži obuku, ističe Borislav.

 

Prednosti rada u porodičnoj firmi su velike i Borislav kaže kako se nije ni dvoumio a ni pokajao.

 

  • Posla ima ali to što radim u porodičnoj firmi ima prednosti, posebno što se tiče organizacije vremena. Odgovornost jeste velika ali i sloboda je velika, kaže Borislav.

 

U auto školi je trenutno angažovano 17 instruktora, i muškaraca i žena. Ne nedostaje ni kandidata.

 

  • Danas je posedovanje vozačke dozvole gotovo neophodno, ako ne znate da vozite kao da ste nepismeni. Ima dosta onih koji žele da se obuče za vožnju a ima i onih koji su prosto primorani jer jedan od obaveznih uslova za posao jeste posedovanje vozačke dozvole, kaže Borislav.

 

U auto školi Mile BiV trenutno se radi obuka A,B i C kategorije, a vrlo brzo trebalo bi da počne i obuka za D i E kategoriju.

 

  • Kupili smo kamion, sada je potrebno završiti zakonsku proceduru i kada to bude gotovo, kandidati će u našoj školi moći da se obuče i za ove kategorije, ističe Borislav.

 

Borislav kaže da najviše kandidata ima 17 i 18 godina ali ima i starijih. Jednako muškaraca i žena, a jednako su i muški i ženski kandidati vešti i dobri vozači.

 

Najveći problem za auto škole u Zrenjaninu jeste – poligon za obuku.

 

  • Trenutno većina auto škola koristi kao poligon parking na Motelu, kaže Borislav. Ipak, neizvesnost postoji svake godine. Hoće li se Motel drugačije organizovati, onda se pročuje da se prodaje i tako. Drugih problema nema, jer smo se mi prilagodili svim promenama koje su u našoj delatnosti poslednjih godina česte, kaže Borislav.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve